Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Москаль виграв два суди у луганських регіоналів

Правосуддя 7075 переглядів

Опубліковано - 21.04.2008 17:35 | Всі новини | Версія для друку

Народний депутат Генадій Москаль
Народний депутат Генадій Москаль
Екс-керівник Луганщини, нині народний депутат від “Народної самооборони” Генадій Москаль може поновитися на посаді голови Луганської обладміністрації.

Про це він заявив на прес-конференції у Луганську.

А ще він хоче притягти до відповідальності луганського «регіонала» Арсена Клінчаєва, що у приватному «музеї жертв Помаранчевої революції» розмістив неправдиву інформацію про Геннадія Москаля.

Генерал Генадій Москаль розказав, як виграв дві судові справи. Першу – проти Луганської облради, котра, як показало рішення суду Центрального району Сімферополя, незаконно звільнила його з посади голови Луганської обласної держадміністрації. Другу справу – проти депутата Луганської міськради Арсена Клінчаєва. Справа в тім, що Генадій Москаль став експонатом у так званому «музеї жертв Помаранчевої революції», що відкрився перед минулими виборами завдяки старанням члена Партії регіонів Арсена Клінчаєва.

В експозиції окремий стенд був присвячений безпосередньо Москалеві. Інформація на стенді сповіщала, що Генадій Москаль буцімто винний у загибелі бомжів, яких він потопив у Дніпрі на догоду тодішньому Президентові Леоніду Кучмі.

Нині ж Москаль показав рішення суду, що вимагає від Клінчаєва спростувати це: «Сьогодні у мене на руках рішення Ленінського районного суду міста Луганська, де сказано: все, що про мене написано, не відповідає дійсності, і пан Клінчаєв має замість того стенду, де була дезінформація про мою особу, повісити це рішення суду».

«Пан Клінчаєв виявився просто дрібним шкідником – як іще можна сказати, щоб не образити людину. Жодного разу не приходив на судове засідання. Близько 20 разів засідання через це переносилися. Людина проговорилася, і жодних доказів він не надав», – додав Москаль.
Арсен Клінчаєв у своєму музеї
Арсен Клінчаєв у своєму музеї
Експозиція «музею жертв» була розташована в державному закладі – Луганському обласному художньому музеї. Проте її прибрали відразу після виборів. Де ж тепер спростовувати неправдиву інформацію і що загрожує особисто Клінчаєву?

«Регіонал» не бачить своєї вини і продовжить свої акції

Сам Арсен Клінчаєв почувається добре і каже, що рішення суду не остаточне.

«Я перебував поза межами України, більш того – я надсилав телеграму, де просив перенести винесення рішення на квітень. Але Москаль використав власні службові повноваження як заступник голови СБУ і натиснув на суд. Суд ухвалив рішення, котре я наразі оскаржую. Однозначно, вибачатися перед цією людиною я не стану», – заявив він.

Попереду, за словами Клінчаєва, його нова «креативна» акція – встановлення пам’ятного знаку на честь «луганців, які загинули під час Другої світової війні від рук воїнів Української повстанської армії». Закладення каменя має відбутися 23 квітня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.