Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ні про який закон у справі Луценка не йдеться

Пістолетне право 6701 перегляд

Опубліковано - 29.05.2008 13:36 | Всі новини | Версія для друку

Ні про який закон у справі Луценка не йдеться
Ні про який закон у справі Луценка не йдеться
Адвокат Юрія Луценка Юрій Мартиненко вважає, що Генеральна прокуратура, виконуючи політичне замовлення, грубо порушує кримінально-процесуальне законодавство та є політичним інквізитором у справі міністра внутрішніх справ України.

Про це він сьогодні повідомив на прес-конференції.

«Від першого дня порушення кримінальних справ до сьогоднішнього дня, Генеральна прокуратура грубо порушує кримінально-процесуальне законодавство, виконуючи політичне замовлення по розправі над відомим політиком та є політичним інквізитором в частині знищення міністра внутрішніх справ України», - сказав він.

Виступаючи на прес-конференції, Юрій Мартиненко звернув увагу на те, що саме порушення кримінальної справи стосовно конфлікту Леоніда Черновецького з Юрієм Луценком та порушення кримінальної справи Генеральної прокуратури України за статтею 125 ч.2 (легкі тілесні ушкодження) «вже було абсолютно незаконним».

Зокрема, він пояснив, що кримінально-процесуальне законодавство передбачає порушення кримінальної справи за цією статтею тільки за заявою потерпілого і така кримінальна справа може бути порушена виключно тільки судом. В даному випадку, за словами Юрія Мартиненка, Генпрокуратура не мала ніяких підстав для порушення цієї кримінальної справи та для провадження досудового слідства в цих кримінальних справах, «які називаються ще справами приватного обвинувачення не проводиться».

Також Юрій Мартиненко звернув увагу на те, що подібних кримінальних справ (легкі тілесні ушкодженням) в нашій державі протягом доби порушуються сотні. «Досудове слідство по таких справах не проводиться. Справи порушуються суддею, і ним же, за 15-20 хвилини виноситься вирок», - додав він.

Однак, як зазначив Юрій Мартиненко, в даному випадку, ми маємо кримінальну справу стосовно Юрія Луценка за цією ж статтею, яка розслідується вже більше 4-х місяців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.