Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Трагедія в Західній Україні. Стихія забрала 22 життя

Стихія 11670 переглядів

Опубліковано - 28.07.2008 13:16 | Всі новини | Версія для друку

Трагедія в Західній Україні. Стихія забрала 22 життя
Трагедія в Західній Україні. Стихія забрала 22 життя
За останніми даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, внаслідок стихійного лиха у західних областях України загинули 22 особи.

Як повідомили у МНС, через сильні грозові дощі, що пройшли 23-26 липня, та погіршення погодних умов протягом останньої доби станом на 7 год. 28 липня на території Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей залишаються підтопленими 40 тис. 601 житловий будинок та 33 тис. 882 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено 360 автомобільних та 561 пішохідних моста, розмито 680,61 км автомобільних доріг.

Зокрема, у Львівській області - підтоплено 7 тис. 989 житлових будинків та 1 тис. 213 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено 21 автомобільний міст, розмито 28,3 км автодоріг, знеструмлено 17 населених пунктів.

У Закарпатській області підтоплено 163 житлових будинки та 2 тис. га сільськогосподарських угідь, пошкоджено 3 автомости.

В Тернопільській області підтоплено 268 житлових будинків.

У Чернівецькій області - підтоплено 8 тис. 811 житлових будинки, 3 тис. 135 га сільськогосподарських угідь, без електропостачання залишилось 26 населених пунктів, пошкоджено 8 автомобільних та 41 пішохідний мостів.

В Івано-Франківській області, що найбільше постраждала від негоди, підтоплено 488 населених пунктів, 22 тис. 930 житлових будівель, 28 тис. 321 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено та підтоплено 329 автомобільних та 409 пішохідних мостів, в тому числі один на автодорозі державного значення, пошкоджено 579,6 км автомобільних доріг, відключено від енергопостачання 107 населених пунктів.

В МНС зазначають, що головним завданням рятувальників та влади залишається пошук та надання допомоги потерпілому населенню. Зусиллями рятувальних сил в складних погодних умовах врятовано 2 тис. 758 осіб, евакуйовано 6 тис. 105 осіб та відселено 13 тис. 703.

Внаслідок стихії загинуло 22 особи, з них 6 дітей (Івано-Франківська область - 15 осіб, з них 5 дітей; Чернівецька область - 7 осіб, з них 1 дитина).

Проводяться заходи з розчистки русел річок, укріплення берегів, відкачки води з підтоплених приміщень, відновлення електропостачання в населених пунктах, підвозу води, продуктів харчування та медикаментів в постраждалі райони, проводиться інформування населення про обстановку та заходи, що вживаються, хід аварійно-рятувальних і першочергових відновлювальних робіт.

Одночасно з відселенням мешканців підтоплених будинків проводяться евакуаційні заходи з зон можливого затоплення.

До виконання вищезазначених робіт залучено 2 тис. 550 осіб, 564 одиниці техніки.

Створено штаб із ліквідації наслідків стихійного лиха, який очолює прем'єр Юлія Тимошенко.

Вчора Президент України Віктор Ющенко та прем'єр Юлія Тимошенко відвідали регіони, які зазнали руйнувань. На завтра планується скликати позачергову сесію парламенту для ухвалення змін до бюджету пов'язаних із ліквідацією наслідків стіхійного лиха.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.