Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Екстремальний відпочинок по-російськи. Або Помста похмільного ОМОНу

Світ навколо нас 9272 перегляди

Опубліковано - 29.07.2006 18:57 | Всі новини | Версія для друку

Екстремальний відпочинок по-російськи. Або Помста похмільного ОМОНу
Екстремальний відпочинок по-російськи. Або Помста похмільного ОМОНу
Встановлена причина «антитерористичної профілактики» відпочиваючих на російському чорноморському курорті Сочі.

Начальник УВС Сочі Олександр Бірілло у вівторок відзвітував у міській раді депутатів за дії своїх підлеглих в оздоровчому центрі «Дружба», де 18 липня місцевий загін міліції особливого призначення (ЗМОП) провів силову операцію по затриманню громадян, повідомляє газета «Время новостей».

Він визнав, що бійці діяли незаконно, оскільки у них не було дозволу на проведення будь-яких заходів ні в «Дружбі», ні де-небудь ще. «Для організації таких рейдів потрібний як мінімум наказ керівництва ГУВС Краснодарського краю, а бійці про свій намір, нібито перевірити паспортний режим в одній зі здравниць селища Нижнє Макопсе, повідомили лише начальство Лазаревського РУВС» - розповів начальник УВС.

18 липня о 23.30 група омонівців чисельністю 31 чоловік під'їхала до брами оздоровчого центру «Дружба», де відпочивають в основному підлітки. За словами директора здравниці Анатолія Терьякіна, насамперед бійці побили охоронця санаторію, який відмовився відкрити ворота. Потім вони увірвалися на територію центру, пройшлися по корпусах, піднімаючи з ліжок сплячих і б'ючи всіх, хто намагався чинити опір. Завершилася операція на пляжі здравниці в кафе «Оазис», з якого омонівці вивели всіх відвідувачів і наказали лягти обличчям униз. Загоном були затримані і доставлені в Лазаревський райвідділ міліції 18 чоловік. Це були і відпочиваючі, і місцеві жителі, серед яких знаходилися і неповнолітні. Людей тримали в райвідділі до тих пір, поки вони не погодилися підписати розписки про те, що фізична сила до них не застосовувалася. Спочатку було оголошено, що омонівці проводили «планову антитерористичну профілактику» і людей затримали за непокору й опір міліції.

Проте, вийшовши з РУВС, всі затримані відразу ж попрямували до сочинської міської лікарні №1, а потім - у прокуратуру. Як повідомив пан Бірілло депутатам, до восьмої ранку 19 липня за медичною допомогою звернулися 11 чоловік, що мали нещастя опинитися в «Дружбі» на шляху омонівців. Двоє місцевих хлопців 15 і 17 років госпіталізовані, у одного струс мозку, другому поставлений діагноз «забиття внутрішніх органів».

Полковник Бірілло також погодився з даними, які вже мали в своєму розпорядженні депутати, про те, що в «Дружбі» омонівці застосовували проти людей гумові палиці, бамбукові палиці й електрошокери. Начальник УВС підтвердив і факт арешту двох співробітників ЗМОП ГУВС Краснодарського краю в місті Сочі - старшого інспектора групи інформації та документування капітана Корольова та помічника начальника штабу капітана Пруїдзе. Ці офіцери, як з'ясувалося, були арештовані не тільки як учасники НП, але і за підозрою в організації незаконного рейду, фактично - у нападі на мирних громадян.

Напередодні депутати міських зборів Сочі провели своє розслідування скандального випадку. Виявилось, що капітани Корольов і Пруїдзе були на літній сезон прикомандировані до поста ДПС в селищі Нижнє Макопсе і жили в «Дружбі». 16 липня після служби вони проводили час в кафе «Оазис» на пляжі. Обидва були в штатському, обидва багато випили, поводилися зухвало - чіплялися до співробітниць кафе, вимагали, щоб дівчата пішли до них в номери. Відпочиваючі з Ростова-на-Дону, що спостерігали конфлікт, зробили їм зауваження. Зав’язалася бійка, у результаті якої міліціонери були побиті. Лаючись, міліціонери пообіцяли «повернутися й розібратися», що, власне, і відбулося.

18 липня нікого з командирів сочинського ЗМОП в місті не було - всі знаходилися у відрядженнях. Але, як заявив начальник УВС, керівництво ГУВС краю запропонувало всьому командуванню сочинського ЗМОП написати заяви про відставку. Вже звільнилися і деякі учасники рейду в «Дружбі». А депутат, головний лікар дитячої поліклініки Тетяна Льовченко повідомила, що їй стало відомо про те, що на людей, що постраждали від дій ЗМОП у «Дружбі», вже чиниться «певний тиск», щоб вони забрали з прокуратури свої заяви.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.