Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ізраїль розбомбив нафтосховище в Лівані: Середземне море під загрозою найбільшої екологічної катастрофи

Довкілля 11703 перегляди

Опубліковано - 29.07.2006 19:12 | Всі новини | Версія для друку

Нафтова пляма торкнулася вже третини ліванського узбережжя
Нафтова пляма торкнулася вже третини ліванського узбережжя
Найбільшою екологічною катастрофою в Середземному морі назвав міністр охорони навколишнього середовища Лівану Якуб Сарраф розлив нафти внаслідок ізраїльського повітряного нальоту на нафтосховище електростанції в Джиї, за 25 кілометрів на південь від Бейрута.

У Джиї нафтові резервуари знаходяться всього за 25 метрів від морського узбережжя. Один з них ще горить і будь-якої миті може вибухнути. Отруйна хмара диму від палаючої нафти простяглася на 30 кілометрів і вже досягла Бейрута, повідомляє ІТАР-ТАРС.

"10-15 тис. тонн нафти вже вилилося в море, - повідомив сьогодні міністр. - Ця найбільша екологічна катастрофа для Середземного моря матиме страшні наслідки не тільки для Лівану, але і для всіх країн Східного Середземномор'я".

Нафтова пляма торкнулася вже третини ліванського узбережжя - 70 з 220 кілометрів. Якщо не вжити термінових заходів, вона може піднятися вище на північ, до берегів Кіпру, Сирії, Туреччини і Греції, сказав міністр. Екосистемі Середземного моря завдано непоправного шкоди, деякі її види опинилися під погрозою зникнення. За оцінкою Якуба Саррафа, для очищення ліванського узбережжя буде потрібно 40-50 млн. доларів, а завершити її удасться завершити тільки до наступного літа.

Однак в умовах морської блокади Лівану влада не може нічого зробити і звернулася із закликом про технічну допомогу до Великобританії, Іспанії, Італії і США, що мають досвід боротьби з такими надзвичайними ситуаціями. На заклик про допомогу відгукнувся Євросоюз і Кувейт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.