Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні вже настала криза. Що робити?

Економіка 7133 перегляди

Опубліковано - 13.11.2008 16:15 | Всі новини | Версія для друку

В Україні вже настала криза. Що робити?
В Україні вже настала криза. Що робити?
Глибокий спад у промисловому виробництві в жовтні є важливою тривожною ознакою того, що в економіці вже настала криза.

Як повідомили у ING Bank Ukraine, "стабілізація політичної ситуації та активні злагоджені дії уряду і парламенту по прийняттю інших антикризових заходів є першочерговими кроками на шляху подолання кризи".

Як раніше зазначалося, обсяги промислового виробництва в жовтні впали майже на 20% у порівнянні з жовтнем 2007р.)

Зменшення глобального попиту на сталь негативно позначилося на результатах українського промислового виробництва. "Ми знижуємо наш прогноз зростання промислового виробництва в 2008 році до 0.0% за рік, а прогноз зростання ВВП до 4.9%", зазначають аналітики ING Bank Ukraine.

"Такого стрімкого падіння за місяць не спостерігалося з середини 1990-х, коли Україна переживала сильний економічний спад внаслідок розвалу Радянського Союзу", - нагадують в компанії.

Це стало першою ознакою критичного скорочення виробництва в реальному секторі, що містить у собі високі ризики рецесії всієї економіки вже в кінці цього року.

Динаміка світових цін на сталь у поєднанні із практично повною відсутністю попиту на сталеливарну продукцію на внутрішньому та зовнішньому ринках посилили негативну тенденцію сталеливарного виробництва, яке в жовтні різко скоротилося на 35.6% за рік у порівнянні з падінням на 17.0% за рік у вересні.

Різке зростання обсягів промислового виробництва в жовтні минулого року (13.7%) виступило також чинником високої бази порівняння та негативно вплинуло на результати минулого місяця.

Оскільки сталеливарний сектор залишається найбільш важливим для українського промислового виробництва, робота інших пов'язаних з ним секторів знаходиться в тісній залежності від його потреб.

Зокрема, видобуток неенергетичних ресурсів скоротився на 18.9% за рік в жовтні, виробництво коксу упало на 43.9% за рік, електроенергії - на 14.4% за рік. При цьому, високі показники зростання в жовтні минулого року також значно вплинули на різке падіння обсягів виробництва коксу в жовтні 2008 г.

"Ми також очікуємо на початок рецесії ВВП в цьому році, так як результати чотирьох з семи основних секторів економіки залежать від динаміки зростання сталеливарного сектору", - зазначають у компанії.

Підтримка уряду все ще недостатня, і останнім вжитим кроком стало підписання меморандуму між урядом та сталеливарними виробниками, що передбачає можливе скорочення витрат виробників сталі, які у свою чергу обіцяють не скорочувати персонал і не зменшувати зарплати. Ми вважаємо, що у цього меморандуму буде незначний реальний ефект, поки уряд не вживе ніяких фактичних заходів, які б підкріпили його наміри, викладені в меморандумі.

Погіршення негативних результатів роботи іншого великого промислового сектора - машинобудування (-11.2% за рік) - є наслідком неспроможності банків надавати в повному обсязі автомобільні й інші роздрібні кредити.

У зв'язку з цим зменшився попит на машинобудівну продукцію на внутрішньому ринку. В інших секторах, орієнтованих на споживачів, а саме в харчовій та текстильній промисловості також спостерігався спад в жовтні на 8.9% і 6.3% за рік відповідно, а динаміка виробництва будівельних матеріалів у жовтні стала негативною (-6.8% за рік) в результаті низького попиту на будівельну продукцію з боку будівельного сектора, що знаходиться в даний момент на етапі застою.

"Хоча ми й припускаємо менш значне зниження обсягів промислового виробництва протягом двох останніх місяців цього року, результати жовтня змусили нас знизити свій прогноз зростання промислового до (0.0%) на весь рік з нашого попереднього прогнозу 2.1%. Згідно з нашими оцінками також буде спостерігатися незначна рецесія ВВП у 4-му кв. 2008 року і ми знижуємо наш прогноз зростання ВВП до 4.9% з нашого попереднього прогнозу 5.8% ", - зазначають у компанії.

Нагадаємо, що напередодні інвестиційна компанія Dragon Capital знизила прогноз зростання промислового виробництва України в 2008 році з 3,1% до 0%, а також оцінку приросту реального ВВП з 4,8% до 3,5% у порівнянні з 2007 роком.

Від “Аратти”: наразі, ми виборці, є свідками того, що купка авнтюристів, скерована із Банкової, бореться із кризою хіба що розлогими наборами псевдонаукових фраз, які насправді ж, за їхньою звичкою, є шумовим прикриттям, за яким чиновники тупо вирішують власні шкурні питання.

А що робити нам? Все просто - начасі робити висновки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.