Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росіяни продовжують грати у дурника-брехунця

Газоват 10127 переглядів

Опубліковано - 10.01.2009 14:51 | Всі новини | Версія для друку

Росіяни продовжують грати у дурника-брехунця
Росіяни продовжують грати у дурника-брехунця
А що лишається робити, коли газу - немає, ціни - падають, борги - віддавати немає чим. Зрозуміло, у всьому тому винні виключно українці, бо не бажають задурно трубу віддавати і платити космічну данину кремлівському диктаторові.

Україна не підписала протокол про створення багатосторонньої комісії з моніторингу транзиту газу через територію країни, запропонований Росією, через позицію Президента України Віктора Ющенка.

Таку сенсаційну новину повідомив сьогодні в ефірі Першого каналу офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

"Ми бачимо ці заяви (української сторони), але протокол про створення багатосторонньої комісії з моніторингу транзиту газу через територію України так і не підписано, а це значить, що, мабуть, поставкам нашого газу в черговий раз заважає рішення або відсутність рішення Президента України", - сказав він.

Вчора європейські спостерігачі прибули до Києва 9 січня і приступили до здійснення моніторингу. Проте, як відзначав представник "Газпрому", до тих пір, поки протокол не підписаний всіма сторонами, ці фахівці не мають статусу спостерігачів. Крім того, робота з моніторингу повинна здійснюватися не в Києві, а на входах і виходах української газотранспортної системи і на підземних газових сховищах України.

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко вчора, 9 січня, також повідомила, що Україна готова підписати протокол, запропонований Росією, за умови паритетного представництва в ній українських і російських експертів.

«Саме в такому дзеркальному варіанті, коли обидві країни – Україна і Росія мають однакові права щодо доступу експертів, ми підпишемо такий протокол, якнайшвидше», - сказала вона після переговорів з главою уряду головуючої в ЄС Чехії Міреком Тополанеком.

Тимошенко відзначила, що українська сторона налаштована на компроміс в переговорах з РФ, щоб підписати контракти на поставку російського газу і вичерпати конфлікт. За її словами, незабаром будуть підписані прямі контракти на поставку газу в Україну між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом".

Вчора "Нафтогаз" повідомив, що експерти ЄС відбули до газовимірювальних станцій на кордонах України.

Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський спростував заяву російської сторони про те, що Україна відмовилась підписувати взаємоприйнятний документ про групу експертів з моніторингу транзиту газу через свою територію.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу.

Соколовський підкреслив, що "немає жодного слова правди в тому, що Україна відмовилася підписувати взаємоприйнятний документ".

На його переконання, такий моніторинг має бути симетричний, тобто, ті ж експерти, що інспектують об"єкти української газотранспортної системи, повинні мати доступ і до російських об"єктів.

Вчора Росія заявила, що готова відновити поставки газу до Європи через Україну відразу після того, як до роботи в РФ і в Україні приступить міжнародна експертна моніторингова комісія у складі представників "Газпрому", "Нафтогазу України", Міненерго Росії і України, компаній - одержувачів російського газу в Європі і незалежної моніторингової організації.

Експерти до роботи приступили, але газу у трубі як не було, так і немає. Росіяни продовжуть шукати всілякі бюрократичні зачіпки, щоб виправдати фактичне невиконання ними їхніх зобов'язань перед партнерами із ЄС.

За матеріалами інформагенцій
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.