Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На курорті Залізний Порт жахлива екологічна ситуація

Довкілля Регіон: Херсонська область 17837 переглядів

Опубліковано - 8.08.2006 20:34 | Всі новини | Версія для друку

На курорті Залізний Порт жахлива екологічна ситуація
На курорті Залізний Порт жахлива екологічна ситуація
Уже з наступного року одним популярним курортом в Україні стане менше. Таке стверджують херсонські природоохоронці, які досліджували екологічний стан у Залізному Порту – курортному селищі на узбережжі Чорного моря.

Тривалий час селищна рада безсистемно роздавала ділянки землі у забороненій для будівництва зоні уздовж моря, не піклуючися про екологічний стан.

Оформлені як невеличкі приватні будиночки, там виросли понад дві сотні приватних кількаповерхових пансіонатів, в яких за сезон відпочивають десятки тисяч людей. Але інтереси господарів пансіонатів і природоохоронців виявились протилежними.

Колишній учитель Віталій Павленко після виходу на пенсію організував сімейний бізнес. Усі свої заощадження він вклав у приватний будинок на морі, де передбачив два десятки кімнат для прийому відпочивальників. Після чотирьох років роботи Віталій Павлович дізнався, що є мало не головним порушником закону. Адже за новими нормами його будинок вважається міні-пансіонатом. Господар не проти узаконити своє житло. Але не розуміє, за що його постійно штрафують, адже постійно справно платив усі необхідні платежі та податки.

Віталій Павленко, власник приватного пансіонату:
- Коли перший раз приходили і брали документи, – чому того немає, чому цього немає. Я не проти оплати, декларацію ми заповнили, сплатили гроші. Ну і штрафи сплатили. Оформлятимемо документи, тому що я розумію, щоб було все законно.

Перевіряючі упевнені, що власник цього пансіонату і багато його колег не зовсім щирі, бо свідомо порушували закон. Адже приватні господарі нехтують навіть тими нормами санітарії, які передбачені для індивідуальної забудови. Щоправда більше звинувачують не приватників, а селищну раду, що давала згоду на незаконне будівництвою.

Микола Данилюк, облуправління архітектури і містобудування:
- В даному випадку ми стоїмо на вигрібній ямі, яка перекрита канальними плитами, що є порушенням. Вона не може бути тут. Тут має бути тільки централізована каналізація. І навіть ті, хто будував цей будинок незаконно, без проекту, вони самі себе будуть підтоплювати стічними водами.

Центральна каналізація в Залізному Порту відсутня, тому усі нечистоти щоденно забруднюють море. І якщо не буде вжито конкретних заходів – курорт тут закриють. Єдиний вихід – втілити у життя Генеральний план забудови Залізного порту, який передбачає будівництво очисних споруд за колективний кошт. Його розробили 2 роки тому і рівно стільки ж депутати селищної ради відмовляються його ухвалювати. Чому – тут подейкують про певну зацікавленість самих народних обранців. А от екологи готові до рішучих дій. І саме існування курорту під загрозою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.