Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Google впровадив сервіс для віртуальних подорожей океанським дном

Технології 5982 перегляди

Опубліковано - 3.02.2009 19:54 | Всі новини | Версія для друку

Google впровадив сервіс для віртуальних подорожей океанським дном
Google впровадив сервіс для віртуальних подорожей океанським дном
Компанія Google оголосила про впровадження нового проекту Google Ocean, який є тривимірною картою дна світового океану, повідомляє AFP.

За допомогою нового сервісу користувачі отримають можливість занурюватися на дно океану і вивчати підводний рельєф, а також отримувати супутню інформацію, надану провідними океанологами і морськими біологами. Крім того, користувачі зможуть детальніше оглянути океанічні визначні пам'ятки - такі як підводні вулкани або місця великих корабельних катастроф.

Ще однією опцією стане можливість простежити за маршрутами переміщень представників океанської фауни, обраних для спостережень з супутника.

Представники Google відзначили, що хоча океан займає 70 відсотків поверхні Землі, він до цих пір досліджений лише в незначній мірі. У компанії сподіваються, що проект зможе стати особливим майданчиком для діалогу між користувачами Інтернету і представниками наукового співтовариства.

Проект Google Ocean стане доповненням до картографічного сервісу Google Earth, запущеного в червні 2005 року. У Google вважають новий сервіс некомерційним, проте вартість його створення не розголошується.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.