Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


18 Міжнародна Олімпіада з інформатики в Мексиці

Освіта 12284 перегляди

Опубліковано - 10.08.2006 21:34 | Всі новини | Версія для друку

Віталій Бондаренко - керівник української збірної з інформатики
Віталій Бондаренко - керівник української збірної з інформатики
З 13 по 20 серпня в Мексиці відбуватиметься Міжнародна олімпіада з інформатики, яка з 1989 року за ініціативою ЮНЕСКО проводиться кожного року в різних країнах. Цього року в Олімпіаді братимуть участь молоді громадяни 78 країн. Українці ж мають намір взяти призові місця.

Віталій Бондаренко – керівник української збірної з інформатики і Дмитро Джулгаков – один з чотирьох хлопців, що поїдуть в Мексику на цю Олімпіаду розповіли в ефірі радіо «ЕраFM» про те, що Україна бере участь в Міжнародних Олімпіадах з інформатики з 1992 року. Найкращим роком був минулий 2005 рік, коли всі четверо хлопців-учасників отримали медалі – 2 золоті, одну срібну і одну бронзову.

Цього року на Олімпіаду з інформатики знову їдуть хлопці – з Києва, Харкова, Донецька і з міста Олександрія Кіровоградської області. Українські дівчата поки що не брали участі в Міжнародних Олімпіадах з інформатики, бо щоб стати претендентом на право представляти на ній Україну, треба перемогти на шкільній, районній чи міській, потім на обласній олімпіадах, а також відзначитися на олімпіаді Всеукраїнського рівня.

Зауважимо, що Міжнародна Олімпіада з інформатики проводиться тільки для школярів, а команда країни складається лише з 4 дітей. Міжнародний комітет з підготовки Олімпіади приймає рішення, де вона відбуватиметься, і всі бажаючи країни можуть взяти в ній участь. Хлопці, що їдуть на Олімпіаду цього року, беруть участь в ній вперше і найбільше побоюються такого суперника, як Китай.

Як зазначив один з членів української команди Дмитро Джулаков з Харкова, учасники олімпіад з інформатики знайомляться через Інтернет, листуються, беруть участь в інтернетних олімпіадах і майже всі вважають китайців найсильнішими суперниками на цьогорічній Міжнародній Олімпіаді.

Займатися інформатикою Дмитро почав з 10 років – починав з прикладного програмування, потім почав розробляти програми. Він каже, що в наших школах інформатику вивчають запізно і викладається в школі не та інформатика. Від себе додамо, що часто викладається навіть зовсім не інформатика.

Оскільки інформатика дуже близька до математики, Дмитро радить всім охочим займатися самоосвітою – тим більше, що зараз є багато книжок. А в Мексиці хлопець очікує побачити піраміди Майя, оскільки для учасників Олімпіади передбачені деякі екскурсії.

Цікаво, що цьогорічна Міжнародна Олімпіада з інформатики проводитиметься на базі операційної системи Linux, оскільки на майкрософтівські програми потрібні досить великі кошти. На них Міжнародний комітет не бажає викидати гроші. А молодий український геній від інформатики Дмитро Джулаков каже, що всім, хто хоче вчитися і опановувати інформатику, Linux навіть краще – купив за десять гривень диск і все. Не потрібно весь час витрачати гроші на Майкрософтівські продукти.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.