Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Канадській банківській системі криза не страшна

Економіка 8989 переглядів

Опубліковано - 25.02.2009 01:36 | Всі новини | Версія для друку

Канадській банківській системі криза не страшна
Канадській банківській системі криза не страшна
Прем`єр-міністр Канади Стівен Харпер висловив задоволення станом справ у національній банківській системі, якій вдалося уникнути руйнівної дії світової фінансової кризи. Канада - єдина західна країна, якій не знадобилися державні вливання в банківський сектор, зазначив С.Харпер в інтерв`ю американським ЗМІ.

"У нас справді міцна система регулювання і енергійні регулятори, які підтримують постійні контакти з банківським сектором", - сказав канадський лідер. Він додав, що Канада уникла "проблем з іпотекою subprime", зокрема, завдяки тому, що канадські банки "переважно тримають іпотечні застави при собі, а не перепродують їх".

У Канаді на відміну від США лише п`ять-шість великих банків, які складають основу фінансового сектора. Хоча котирування акцій канадських банків знизилися за період з початку фінансової кризи, жодна з провідних кредитних організацій країни не вдалася до прямої допомоги держави, а капіталізація канадських банків на сьогодні найзначніша в світі. Зокрема, ринкова вартість Royal Bank of Canada становить 27,6 млрд дол. порівняно з 11,6 млрд дол. у американського Citigroup, зазначає Associated Press.

На нещодавньому Світовому економічному форумі фінансова система Канади була визнана найміцнішою в світі, одержавши від опитаних учасників форуму рейтинг 6,8 за максимальної оцінки в 7 балів. Слідом за Канадою в цьому опитуванні розташувалися Швеція, Люксембург, Австралія і Данія (у всіх по 6,7 бала).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.