Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фірташа, якого кришує гарант, викидають із усіх ринків

Скандал 6703 перегляди

Опубліковано - 10.03.2009 13:07 | Всі новини | Версія для друку

Фірташа, якого кришує гарант, викидають із усіх ринків
Фірташа, якого кришує гарант, викидають із усіх ринків
Польща вирішила проблему дефіциту газу, що виникла у зв`язку з виключенням трейдера RosUkrEnergo зі схеми постачань газу в Україну, - “Газпром” домовився переоформити на себе контракт з Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) на постачання 2,5 млрд куб. м газу.

Про це повідомляє сьогодні російське видання “Коммерсантъ”.

ТОВ "Газпром експорт" погодилося узяти на себе контракт RosUkrEnergo (на 50% належить "Газпрому") щодо постачань газу до Польщі, пише видання. Вони були зупинені під час російсько-української газової війни і з того часу не поновилися: сторони звинуватили трейдера в розпалюванні конфлікту, і компанія фактично позбулася можливості постачань газу.

Щоб "Газпром" замінив RosUkrEnergo у Польщі, потрібно підписати доповнення до її міжурядової угоди з Росією, обговоривши додатковий об`єм постачань. В рамках візиту до Варшави заступник голови правління російської компанії Олександр Медведєв якраз обговорив із заступником прем`єр-міністра, міністром економіки Польщі Вальдемаром Павляком "розвиток двосторонньої співпраці в газовій галузі". Як уточнив міністр телеканалу TVN24, зміни до міжурядової угоди будуть внесені найближчим часом і новий контракт підпишуть протягом декількох тижнів.

Наступним кроком повинне стати витіснення RosUkrEnergo з Угорщини. "Наступним кроком стане витіснення компанії Emfecz з газового ринку Угорщини", - заявив, зокрема, директор East European Gas Analysis Михайло Корчемкін. Emfecz належить другому співвласникові RosUkrEnergo Дмитру Фірташу і також купує газ у трейдера. У "Газпромі" відзначають, що питання постачань газу до Угорщини за контрактами RosUkrEnergo поки не врегульоване. Сьогодні до Москви з офіційним візитом приїде прем`єр-міністр Угорщини Ференц Дюрчань, який, можливо, обговорюватиме з президентом Дмитром Медведєвим і главою уряду Володимиром Путіним і ці питання.

Діяльність RosUkrEnergo зараз перевіряють рахункові палати Росії і України, пише “Коммерсантъ”. "Ми плануємо завершити аудит компанії в кінці березня", - повідомив минулої п`ятниці голова Рахункової палати РФ Сергій Степашин.

Від “Аратти”: відверте й тупе кришування інтересів Фірташа, яке здійснюють Президент Ющенко та за його вказівкою - СБУ, може свідчити лише про наявність особистого матеріального інтересу верховного кришувальщика.

Ви запитаєте: як же український державний інтерес? Очевидно, що ці слова вже давно викликають напади сміху у "діячів" із Банкової.

Сміху над ватагою люмпену, яким вони безкарно правлять.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.