Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Донецьке диво» - на всю Україну!

Економіка 8032 перегляди

Опубліковано - 14.08.2006 15:57 | Всі новини | Версія для друку

«Донецьке диво» - на всю Україну!
«Донецьке диво» - на всю Україну!
Сьогодні, на засіданні уряду, прем’єр Янукович доручив Мінекономіки вивчити позитивний досвід Донецької області з підготовки великих проектів.

«Прем'єром мусить стати політик, який слугуватиме інтересам народу, а не окремій промисловій групі. Це мусить бути особа, рівною мірою віддалена як від фінансових, так і олігархічних груп впливу».
Віктор ЮЩЕНКО


«Я звернувся до керівництва й активу Донецької області з пропозицією разом напрацювати і використати той досвід, що існує сьогодні в Донецькій області з підготовки великих проектів», - сказав Янукович.

За його словами, Мінекономіки має проаналізувати цей досвід разом з іншими регіонами для того, щоб використовувати його в інших областях.

Як відомо, саме нинішній прем’єр є «хресним батьком» закону про ВЕЗ «Донбас», який він активно лобіював ще перебуваючи на чолі обласної Адміністрації за часів Кучми.

Що правда, фахівці й досі не мають однозначної думки щодо позитивів існування цієї ВЕЗ, щойно відновленої, після «темних часів помаранчевого шабашу» уряду Тимошенко. В усякому разі поки що не відомо прикладів стрімкого зростання добробуту більшості донеччан. Може Мінекономіки, виконавши доручення прем’єра ознайомить із такими широкий український загал?

Однак про деякі позитиви ми вже знаємо з повідомлень вітчизняних медіа. Наприклад, про найдешевше в державі житло. Адже, в деяких містах Донеччини двокімнатну квартиру можна викупити за сотню американських доларів. Щоправда, черг бажаючих поки що не зафіксовано.

А цьогорічна трагедія міста металургів процвітаючого СКМ, Алчевська, де місцеві органи влади, включаючи комунгосп, повністю контролюються партією «Регіонів», заставила здиргутися від жаху всю Україну. Проте діти металургів і шахтарів, можливо вперше в житті, побували у найкращих здравницях держави, за рахунок нас, платників податків.

Але зачекаємо висновків Мінекономіки. Може й дійсно, є чому повчитися у нового прем’єра?

За матеріалами «Ліга».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.