Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Львові випустили листівки “350 років перемоги над москалями”

Слава козацька Регіон: Львівська область 23878 переглядів

Опубліковано - 30.06.2009 20:14 | Всі новини | Версія для друку

У Львові випустили листівки “350 років перемоги над москалями”
У Львові випустили листівки “350 років перемоги над москалями”
З нагоди 350-річчя з дня битви під Конотопом благодійний фонд “Україна-Русь” підготувала поштівки з назвою “350 років перемоги над москалями”.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу голова благодійного фонду «Україна-Русь», депутат Львівської обласної ради Ростислав Новоженець.

«Ми відновлюємо традицію відкритих листів, щоб можна було вітати земляків, друзів з визначними подіями, святами. Поштівку ми випустили, фактично, сьогодні. За основу поштівки взято картину художника з Яворівщини (Львівська область. - ред) Петра Андрусіва. Це український художник з діаспори, який у Канаді 1977 році намалював картину «бій під Конотопом». Ця картина, напевно, є найкращим зразком мистецтва, вона уособлює перемогу української зброї», - розповів Ростислав Новоженець.

Він наголосив, що битва під Конотопом була найвизначнішою українською перемогою за всю українську історію, і «передовсім у взаєминах українсько-московських, і це була найганебніша поразка московського війська».

За словами Новоженця, у цій битві з українського боку брали участь 30 тисяч козаків разом з турецькою армією у 30 тисяч осіб, а також 2,5 тисяч поляків. «московське військо - 200-тисячна армія. Під Конотопом та армія зазнала нищівної поразки, тоді було розгромлено усю московську кінноту. Якщо з боку козаків потерпілих нараховується близько 4 тисяч, то московська армія втратила 50 тисяч воїнів. Це була настільки блискуча перемога українців, що у Москві почалася паніка, московити кидали все і тікали з української землі», - зауважив Новоженець.

Як поінформував Новоженець, наклад листівок - 1 тисяча екземплярів, собівартість одної - 2 тис. грн, їх видано коштом фонду «Україна-Русь». Листівки буде передано для розповсюдження до книгарень міста.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Слава козацька»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.