Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість росіян не вважають Сталіна рівним Гітлеру. І навіть обожнюють кривавого диктатора

Імперія «Совок» 6506 переглядів

Опубліковано - 3.08.2009 16:36 | Всі новини | Версія для друку

Ікони із ліком Сталіна - не рідкість в Російських церквах
Ікони із ліком Сталіна - не рідкість в Російських церквах
53% росіян не вважають більшовицький режим в СРСР тотожним нацистському у Німеччині.

ВЦДГМ в кінці липня провів опитування 1600 росіян в 140 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках РФ у зв'язку з прийнятою на початку липня резолюцією Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка зрівняла СРСР і фашистську Німеччину.

З'ясувалося, що більшість росіян (53%) негативно віднеслися до резолюції.

Тільки 11% опитаних підтримали документ ПА ОБСЄ. У 21% опитаних резолюція не викликала ніяких емоцій. 15% важко що-небудь сказати про документ.

Більшість з тих, що розкритикували резолюцію належать до прихильників КПРФ (69%). Тільки 6% з них підтримали позицію ОБСЄ. 55% прихильників "Правого дєла" і "Яблука" також негативно віднеслися до резолюції, тільки 18% з них висловилися за прийнятий документ. Серед прихильників "Єдиної Росії" негативно віднеслися до резолюції - 53%, "Справедливій Росії" - 52%, ЛДПР - 51%.

Згідно з результатами опитування, 59% росіян упевнені, що ОБСЄ прийняла таку резолюцію, щоб "принизити роль Росії в перемозі над фашизмом, підірвати авторитет країни в світі". 21% опитаних вважають, що зроблене це для того, щоб "віддати данину пам'яті жертвам всіх тоталітарних режимів".

На думку члена політкомітета партії "Яблуко" Сергій Іваненко, це опитування продемонструвало ставлення росіян до Заходу, а не до сталінізму. Іваненко вважає за дивовижний той факт, що, попри все, частка людей, що вихваляють Сталіна, не позамежна.

Нагадаємо, що 3 липня Парламентська асамблея ОБСЄ прийняла резолюцію "Возз'єднання розділеної Европи: заохочення прав людини і цивільних свобод в регіоні ОБСЄ в XXI столітті". Документ підтримує ідею заснувати 23 серпня День пам'яті жертв сталінізму і нацизму. Цього дня в 1939 році був підписаний договір про ненапад між СРСР і Німеччиною - Пакт Молотова-Риббентропа.

Тоді ж російські парламентарії закликали жителів Европи не піддаватися на антиісторичні провокації. МЗС РФ, зі свого боку, надіслав в Держдуму лист, в якому рекомендував депутатам допомогти російській делегації на ПА ОБСЄ, активізувавши переговори по боротьбі з історичними фальсифікаціями.

Минулого тижня свою оцінку що відбувається дав і патріарх Московський і всього Русі Кирило (Гундяєв). Під час свого перебування на Україні патріарх заявив що неприпустимо ставити "на один рівень нацизм і сталінізм", оскільки нацизм "відрізняється своїм людиноненависництвом". Зокрема, доказом того, що сталінізм не "можна ставити на одну дошку" з нацизмом, можна вважати антигітлерівську коаліцію СРСР "с за країни, які проголошували демократичні принципи", вважає патріарх.

Після цієї заяви Українська народна партія звернулася в Генпрокуратуру України і в Службу безпеки з вимогою перевірити цей вислів патріарха РПЦ на предмет відповідності законодавству України.
Таку екзотичну агітацію можна побачити у російських містах
Таку екзотичну агітацію можна побачити у російських містах
Втім, із огляду на позицію кремлівської пропаганди - у такому ставленні росіян до кривавого більшовицкого диктатора немає нічого надзвичайного.

Агітплакати із зображенням "вождя усіх народів" можна побачити у російських містах.

У російських церкавах - є ікони із зображенням Сталіна.

Наразі ми наводимо зображення такої ікони, яка нині знаходиться у церкві Св'ятої княгині Ольги у місті Стрельна, Леніградської області.

Настоятель храму, ігумен Євстафій Жаков розповідає, що Сталін, за церковною легендою, часто розмовляв з якоюсь «блаженною Матроною Московською». Сцена такої бесіди й зображена на виставленій в храмі іконі.

"У мене були два батька, окрім отця небесного: один - мій батько по плоті, а інший батько - це отець народів, який був строгий, який судив, який, можливо, помилявся, але який все одно був отцем моєї країни", - пояснив свою ініціативу Жаков. В те, що Сталін був атеїстом, ігумен не вірить.

Погляди настоятеля стрельнінського храму не унікальні для РПЦ. Іноді звучать навіть пропозиції зарахувати Сталіна до святих, тобто, канонізувати.

Хоча, наприклад, настоятель московського храму царя-мученика Миколи, протоієрей Михайло Ардов заявив в бесіді з журналістами: "Те, що ми бачимо по телевізору, як йдуть на якісь демонстрації немолоді жінки і чоловіки й несуть одночасно портрети Сталіна і православні ікони - знак жахливий, знак того, що люди абсолютно втратили відчуття правди, істини".

За матеріалами російських агентств
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.