Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Бабиному Яру відкрито “Пам’ятний хрест” загиблим членам ОУН

Народний Вісник Регіон: м.Київ 10217 переглядів

Опубліковано - 29.09.2009 02:49 | Всі новини | Версія для друку

15 липня 2009 року невідомими вандалами було знищено попередній “Пам’ятний хрест”
15 липня 2009 року невідомими вандалами було знищено попередній “Пам’ятний хрест”
У Бабиному Яру урочисто відкрито та освячено відновлений “Пам’ятний хрест”, встановлений на символічній могилі антифашистського українського підпілля.

"Історія Бабиного Яру - це не тільки історія євреїв, яких тут загинуло дуже багато. Ми повинні пам’ятати, що горе і боротьба з насильством не мала національності. Це інтернаціональні поняття. Тут поховано 621 бійця ОУН, які боролися з фашизмом у часи Великої Вітчизняної війни. Прізвища, викарбувані на меморіальних плитах, будуть для нас прикладом того, як повинні справжні українські патріоти боротися за власну державність", – зазначив під час церемонії заступник голови КМДА Сергій Рудик.

Він додав, що в перспективі дерев’яний Хрест однозначно буде замінено на кам’яний.

За офіційними даними, в 1941-1944 роках ОУН втратила 4 тис. 756 своїх членів, з них 621 загинув у Києві під час німецької окупації. Перші розстріли учасників підпілля ОУН у Києві розпочалися вже в грудні 1941 року на території Бабиного Яру і тривали до самого кінця окупації міста. Саме тому 21 лютого 1992 року за рішенням Проводу ОУН на місці символічного поховання загиблих під час окупації учасників підпілля ОУН в Бабиному Ярі зусиллями громадськості було встановлено монументальний Пам’ятний хрест. А у 2006 році громадською організацією Фундація ім. Ольжича було проведено упорядкування території навколо Хреста та встановлено три гранітні плити з викарбуваними на них іменами.

Як ми повідомляли, 15 липня 2009 року невідомими вандалами було знищено попередній “Пам’ятний хрест”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.