Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Скандальний аукціон. Одеський Припортовий продали Коломойському

Економіка 5742 перегляди

Опубліковано - 29.09.2009 12:38 | Всі новини | Версія для друку

Скандальний аукціон. Одеський Припортовий продали Коломойському
Скандальний аукціон. Одеський Припортовий продали Коломойському
Конкурс з продажу 99,567% акцій ВАТ “Одеський припортовий завод” виграло ТОВ “Нортіма” (Україна), запропонувавши 5 млрд грн.

Приватизаційний конкурс транслювався у прямому ефірі УТ.

Початковою ціною з продажу ОПЗ було 4,1 млрд грн. Крок торгів - 50 млн грн.

В.о. голови Фонду державного майна України Дмитро Парфененко на початку конкурсу заявив, що у ФДМУ немає ніяких законодавчих перешкод по проведенню конкурсу з продажу 99,567% акцій ВАТ Одеський припортовий завод.

За його словами, вчора ФДМУ одержав офіційний лист від Конституційного суду України, в якому мовиться, що КСУ відмовив у відкритті провадження за поданням Президента Віктора Ющенка про конституційність розпорядження про приватизацію ОПЗ.

Крім того, Парфененко відзначив, що ФДМУ отримав роз'яснення Мінюсту, відповідно до якого законодавчі перешкоди, пов'язані з рішенням суду про заборону проведення конкурсу, також відсутні.

Конкурс з продажу ОПЗ було оголошено ФДМУ 15 липня цього року. Стартова ціна становила 4 млрд. грн. Конкурс мав відбутися сьогодні, 29 вересня.

Президент України Віктор Ющенко своїм Указом від 17 вересня зупинив вирішення уряду про приватизацію в 2009 році ОПЗ. Окрім того Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня ухвалив рішення про припинення проведення конкурсу з продажу 99,567% акцій заводу за позовом Дніпроазоту. Цим рішенням суд також тимчасово заборонив допускати до участі в конкурсі російське ТОВ Азот-Сервіс - "дочку" пов'язаного з Газпромом СИБУР Холдингу.

Водночас прем'єр Юлія Тимошенко заявила про продовження приватизації цього підприємства і намір провести конкурс у встановлені терміни, а Фонд держмайна спростував наявність підстав для припинення конкурсу.

Спочатку заявки на покупку ОПЗ в Антимонопольний комітет України подали 13 компаній, назви яких не розголошувалися. Проте після виниклого конфлікту заявки Фонду на участь в конкурсі подали тільки три компанії: ТОВ "Азот-Сервіс", ТОВ "Нортіма" і ТОВ "Фрунзе-Флора" (обидва - Україна).

ТОВ "Азот-Сервіс" є дочкою російського ВАТ "СИБУР Холдинг", який об'єднує 34 російських підприємства. Найбільшими акціонерами "СИБУР Холдинг" є ВАТ "Газпромбанк" - 70% "мінус" 1 акція і НПФ "Газфонд" - 25% "плюс" 1 акція.

ТОВ "Нортіма" в минулому році, під час чергової спроби ФГІ продати ОПЗ, представляла інтереси відомого українського бізнесмена Ігоря Коломойського, про що він сам й повідомив. Коломойський є співвласником Дніпроазоту.

Право на контроль "Фрунзе-Флори" нещодавно отримала холдингова компанія групи Енергетичний стандарт Energy Standard Fund Ltd. (Кіпр) ще одного відомого бізнесмена - Константіна Грігорішина. Це підприємство було створене в 2005 році в числі низки ТОВ, утворених на базі непрофільних активів ВАТ “Сумське машинобудівне НВО ім. Фрунзе”, що також входить до групи "Енергетичний стандарт".

ВАТ "Одеський припортовий завод" є одним з найбільших підприємств хімічної галузі України. ОПЗ спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду (займає друге місце в Україні за обсягом випуску цієї продукції), рідкого азоту, двоокису вуглецю, рідкого кисню, сірчанокислого натрію. Також підприємство займається перевантаженням хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт (є монополістом на вітчизняному ринку послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку).

За матеріалами інформагенцій
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.