Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столиці відзначили річницю УПА

Слава козацька Регіон: м.Київ 24063 перегляди

Опубліковано - 14.10.2009 18:21 | Всі новини | Версія для друку

У столиці відзначили річницю УПА
У столиці відзначили річницю УПА
Сьогодні у Києві відбувся мітинг та урочиста хода на честь річниці створення Української Повстанської Армії.

14 жовтня 2009 року понад 20 000 учасників маршу, організованого Всеукраїнським об’єднанням "Свобода" на честь 67-ї річниці створення Української Повстанської Армії, пройшли вулицями Києва, тримаючи жовто-сині прапори і скандуючи гасла "ОУН-УПА – державне визнання!", "Бандера, Шухевич – герої народу! Вони воювали за нашу свободу!", "Бандера – наш Герой! Покрова – наше свято!" та інші, повідомила прес-служба..

Під звуки військового оркестру учасники маршу пройшли від парку Тараса Шевченка вулицею Володимирською до Львівської площі. Відтак, маршрут пролягав до площі Михайлівської і завершувався на Європейській площі, де відбулось народне віче.

Під час святкового походу колона стрімко збільшувалась завдяки значній кількості киян, котрі долучались до учасників маршу і висловлювали їм свою підтримку.

Нагадаємо, що основними вимогами, які висувають учасники маршу до Президента України, є: присвоїти звання Героя України Степанові Бандері, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою Української нації та проголосити 14 жовтня – День створення УПА – державним святом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Слава козацька»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.