Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шукають пожежні, шукає міліція...

Кримінал 8104 перегляди

Опубліковано - 8.09.2006 15:14 | Всі новини | Версія для друку

Президент України Віктор Ющенко та Генеральний прокурор Олександр Медведько
Президент України Віктор Ющенко та Генеральний прокурор Олександр Медведько
ГПУ: Отруєння Ющенка поки не розкрито.

На даний момент у справі про отруєння нинішнього Президента України, а тоді кандидата в Президенти Віктора Ющенка, яку порушено за ст. 112 Кримінального кодексу України нараховується 35 томів. Про це повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції Генеральний прокурор України Олександр Медведько.


За його словами, розслідування цієї кримінальної справи здійснюється слідчо-оперативною групою, до складу якої входять найдосвідченіші співробітники Генеральної прокуратури і СБУ. «У справі проведено і отримано 9 експертиз різної спрямованості, допитано більше 200 свідків», - додав Генеральний прокурор.


Він повідомив, що 30 травня 2006 року Головним бюро судово-медичної експертизи Міністерства охорони здоров'я спільно з іноземними фахівцями Німеччини, Японії і США було завершено проведення повторної судово-медичної експертизи щодо встановлення фактів і обставини посягання на життя Ющенка. «Експертизою доведено навмисне, підкреслюю, навмисне, отруєння Ющенка тетрохлорбензолдіоксином, яке потрапило в організм через шлунково-кишковий тракт протягом 1-2 діб. Оцінку зловмисникам дасть, звичайно ж слідство.. Я сказав, що вже доведено, що це було навмисно. Те, яким шляхом потрапив діоксин, свідчить про те, що було отруєння під час вживання їжі», - сказав Генпрокурор.


Медведько також повідомив, що «за даними медичної документації, вилученої в клініці «Рудольфінерхауз», в клінічній лікарні «Феофанія» і згідно з висновками вищеназваної повторної судово-медичної експертизи, лікувальні заходи, призначені в період з 6 вересня 2004 року по січень 2006 року відповідали стану здоров'я Ющенка і поставленому діагнозу. Які-небудь дані про неправильне лікування Ющенка в справі відсутні. Тому всі спекуляції, які з'являються.., я вважаю з безпідставними».


11 вересня поточного року, за словами глави ГПУ, було завершено проведення комісійної і судово-хімічної експертизи, в результаті якої експерти прийшли до висновку, що для отруєння Президента був використаний досить високий ступінь чистоти діоксину, синтезувати який можуть тільки кваліфіковані фахівці за наявності спеціального обладнання і сучасних технологій. Крім того було встановлено, що препарати цієї групи виготовляються в обмеженій кількості підприємствами, які займаються виробництвом еталонних з'єднань в США, Великобританії в Росії.


«На даний час придбані аналітичні зразки діоксину російського виробництва, а також американського виробництва і призначена судово-медична експертиза на предмет ідентифікації діоксину, яким було отруєно Ющенка. В той же час, досудовим слідством встановлено час, місце і людей, з якими Віктор Андрійович спілкувався і їв до появи ознак отруєння. Залишилося тільки одне – треба довести, хто виконав цей злочин. Над цим ми зараз і працюємо над службою безпеки України» - сказав Генпрокурор.


Медведько уточнив, що отруєння Ющенка відбулося, швидше за все, 5 вересня. «Досудове слідство триває і хочу ще раз констатувати без будь-яких сенсаційних заяв, що, на жаль, злочин поки залишається не розкритим», - додав він.

Від "Аратти": На жаль, нам доводиться зазначити, що станом на сьогодні, ми виборці так й не отримали чіткої відповіді не тільки на питання, хто здійснював, зорганізовував, замовляв отруєння Ющенка. Ми також не почули від ГПУ: хто замовляв й зорганізовував інший замах на життя Ющенка, коли було затримано громадян сусідньої держави та машину, ничинену вибухівкою, при чому - біля штабу НУ та посольства США. Ми не почули, чим закічилася й чи була взагалі справа про "паралельний сервер". Ми багато чого не почули із тих "резонансних" кримінальних справ, якими означилися вибори-2004. Чи почуємо?

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.