Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Подробиці ДТП у Вінницькій області: у причепа відмовили гальма

Кримінал Регіон: Вінницька область 13181 перегляд

Опубліковано - 9.12.2009 16:37 | Всі новини | Версія для друку

У причепа після від’єднання не спрацювали гальма. Фото - 20minut.ua
У причепа після від’єднання не спрацювали гальма. Фото - 20minut.ua
Урядова комісія, що розслідує обставини ДТП у Вінницькій області, в результаті якої загинули 10 осіб, встановила, що від’єднання причепа сталося внаслідок несправності автомобіля, крім того, у причепа не спрацювали гальма. Незадовго до аварії авто пройшло техогляд.

Також комісія виявила порушення з боку водія мікроавтобуса.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова урядової комісії, заступник міністра транспорту і зв'язку, голова Державтотрансадміністрації Петро Кравчук.

"Технічна несправність вантажного автомобіля - основна причина трагедії на дорозі. Стан кріплення, яке єднало вантажний автомобіль з причепом, не відповідало технічним вимогам щодо безпечної експлуатації. На час рейсу його було слабо приварено в двох точках, чого недостатньо для надійного кріплення. При уважному техогляді такий автомобіль просто не мали права випускати на дорогу", - сказав він.

Більше того, за даними Кравчука, на момент від'єднання причепа від автомобіля в нього не спрацювали гальма.

Крім того, комісія виявила порушення з боку водія вантажно-пасажирського автобуса Volkswagen-транспортер, який без відповідної ліцензії було переобладнано з вантажного у пасажирський. За даними Кравчука, до того ж, у ньому перебувало 11 осіб при можливості розміщення не більше ніж п'ятьох.
Мікроавтобус було переобладнано з вантажо-пасажирського в пасажирський. Фото - 20minut.ua
Мікроавтобус було переобладнано з вантажо-пасажирського в пасажирський. Фото - 20minut.ua
За словами Кравчука, розслідування триває, всіх винних, а також міру покарання для них визначать компетентні органи. При цьому він зазначив, що винних чекає кримінальна відповідальність.

"Ми не хочемо, щоб на сьогоднішній день був винен або водій, або механік. Ми хочемо встановити та притягнути до відповідальності весь ланцюжок - тих, хто дав право переобладнати даний мікроавтобус, і тих, хто випустив у рейс вантажний автомобіль, хто проводив техогляд і дозволив експлуатувати цей автомобіль. Тому зараз я не можу сказати, скількох осіб буде притягнуто до відповідальності.

Його слова підтвердив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. "Ми провели службове розслідування, і основна версія зводиться до того, що причиною ДТП стала несправність причепа даного вантажного автомобіля", - сказав він.

При цьому глава МВС наголосив, що міліція встановила, що недавно цей автомобіль проходив техогляд на одній із приватних СТО.

Після завершення розслідування, за словами Луценка, буде вжито заходів з анулювання ліцензії даного СТО.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.