Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пішов із життя Іван Сподаренко

Втрата 12059 переглядів

Опубліковано - 18.12.2009 00:28 | Всі новини | Версія для друку

У залі парламенту, березень 2009. Фото УНІАН
У залі парламенту, березень 2009. Фото УНІАН
Пішов із життя Іван Васильович Сподаренко — український журналіст і політик, член Спілки письменників України.

Про цю сумну подію повідомила прес-служба “Нашої самооборони”

"Від нас пішла прекрасна і щира людина, великий патріот, який усе своє життя вірно служив українській ідеї, зробив значний внесок у розбудову журналістики у нашій країні, усіма силами сприяв здобуттю незалежності України та розбудові української держави.

Світла пам'ять про Івана Васильовича назавжди залишиться в наших серцях.

Висловлюємо свої щирі співчуття дружині Валентині Корніївні, дітям Наталії, Ірині та Василю, онукам, рідним та близьким померлого".

Біографічна довідка

Народився 23 січня 1931 року в селі Стольне Менського району Чернігівської області.

Освіта — вища. 1957 року закінчив Київський університет ім. Тараса Шевченка, за фахом — журналіст.

Трудова діяльність. У 1949-1951 роках працював у редакції газети «Шлях перемоги», м. Березна Чернігівської області — на посадах інструктора, літредактора, секретаря. В 1951 році — літпрацівник у видавництві «Молодь», м. Київ. У 1952-1953 роках — редактор РАТАУ, м. Київ. У 1956-1960 роках — літпрацівник у газеті «Червоний прапор», м. Рівне. З 1960-го по 1965 рік працював кореспондентом РАТАУ у Волинській області. В 1965-1971 роках — заступник редактора, редактор газети «Радянська Волинь», м. Луцьк. З 1971-го по 1973 рік обіймав посаду редактора газети «Зоря Полтавщини», м. Полтава. В 1973-2002 роках працював редактором, головним редактором в газеті «Сільські вісті», м. Київ.

Народний депутат України IV (2002-2006 р.р.) та V (2006-2007 р.р.) скликань, обирався за списком Соціалістичної партії України. З 2007 року — народний депутат України VI скликання від блоку «Наша Україна — Народна самооборона».

Член Спілки письменників України (з 1984 р.). Заслужений журналіст України. Лауреат журналістських премій «Незалежність» і «Журналістська честь». Автор збірок оповідань «Таємниця» (1982 р.) та «Колодязь коло моєї хати» (1984 р.), перекладу книги «Тріумф і трагедія» Д. Волкогонова.

Нагороджений орденами Жовтневої революції, Трудового Червоного Прапора, «Знак Пошани», Почесною грамотою Президії ВР УРСР, орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня (2005 р.). Герой України (2006 р.). Позаштатний радник Голови ВР України (1998 р.).

Родина. Був одружений, мав сина, двох дочок та чотирьох онуків.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.