Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Китайські хакери атакували Google через пролом в Internet Explorer

Технології 5506 переглядів

Опубліковано - 15.01.2010 14:42 | Всі новини | Версія для друку

Китайські хакери атакували Google через пролом в Internet Explorer
Китайські хакери атакували Google через пролом в Internet Explorer
Кібератака на сервери Google, яка дала компанії привід заявити про можливий відхід з Китаю, була проведена за допомогою досі не відомої вразливості в браузері Internet Explorer.

Пролом знайдено у застарілій, шостій версії, але також, можливо, і в сучасній, восьмій версії, під усіма ОС Windows, включаючи Windows 7. Про це оголосила компанія-розробник антивірусного програмного забезпечення McAfee, повідомляє газета “Вєдомості”.

Атака, повідомив глава технологічного департаменту McAfee Джордж Курц, була вибірковою: одному або декільком ключовим співробітникам компанії-жертви підсовувала посилання, яке завдяки пролому в браузері виглядало як таке, що надійшло від безпечного джерела. Після переходу за посиланням запускався інсталятор програми-паразита, яка, скопіювавши себе на комп'ютери корпоративної мережі, починала збирати інформацію і відкривала хакерам повний контроль над мережею. При цьому, наголосив Курц, хакери в ряді випадків змогли достовірно виявити ключових співробітників, що мали доступ до інтелектуальної власності.

McAfee привласнила атаці кодове ім'я Аврора, оскільки саме цей ідентифікатор міститься в небезпечному коді, і, цілком ймовірно, саме його використовували зловмисники. "Подібно до цілої армії посібників кардерів, що знімають гроші з чужих кредиток, ці програми потроху висмоктували найцінніші секрети компаній, коли їх співробітники перебували на різдвяних канікулах", - написав Курц у своєму блозі.

Компанія Microsoft підтвердила цю нформацію. "Компанія встановила, що атаки на Google були здійснені через Internet Explorer", - йдеться в заяві Micosoft. У заяві уточнюється, що використання браузера Internet Explorer з "установками захисту", встановленими на рівні "високий", зведе до мінімуму вразливість. "Нам потрібно з серйозністю сприймати все кібер-напади, не тільки цей", - пояснив виконавчий директор Microsoft Стів Балмер, зазначивши, що компанія зробить "відповідні дії", щоб захистити своїх клієнтів.

У середу компанія Google заявила про намір припинити роботу в Китаї у зв'язку з хакерською атакою на поштовий сервіс компанії та зломом електронних поштових скриньок низки китайських правозахисників. Google заявила, що атака була "продуманою та цільовою" і була зроблена з Китаю. У відповідь держдепартамент США розповсюдив заяву держсекретаря країни Хілларі Клінтон, в якому вона висловила стурбованість у зв'язку із ситуацією навколо Google в Китаї. США вимагають від влади КНР пояснень. Офіційний Пекін відкидає всі звинувачення, заявляючи, що контролює Інтернет відповідно до міжнародних норм, і закликаючи іноземні компанії дотримуватися свого законодавства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.