Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Митрополит Софроній заявляє, що його благословення Януковича сфальсифіковане

Вибори-2010 9298 переглядів

Опубліковано - 15.01.2010 15:07 | Всі новини | Версія для друку

Янукович не отримував благословення від митрополита Черкаського і Канівського
Янукович не отримував благословення від митрополита Черкаського і Канівського
Митрополит Черкаський і Канівський Софроній заявляє, що його участь у рекламному ролику кандидата у Президенти Віктора Януковича, де він начебто його благословляє - сфальсифіковане.

«Відверто кажучи, я поки що не бачив цього ролика, з якого в багатьох склалося враження, що я нібито благословляю кандидата у Президенти Віктора Януковича, – зазначив владика. – Але мені вже зателефонувало багато людей, які дивуються, чому я порушую принцип «Церква – поза політикою». Насправді я вважаю цей ролик сфабрикованим, і ось чому. Років п’ять тому Прем’єр-міністр України Віктор Янукович відвідував наш собор, і я приймав його так, як належить приймати керівника українського Уряду – повів у храм, розповів про собор. Це було зазнято. Але на цьому – все. Коли Віктор Янукович востаннє приїздив у Черкаси – вже з агітаційною метою – мене навіть не було в Україні. Зрозуміло, я з ним не зустрічався», - заявив митрополит.

Оскільки образ митрополита Софронія було використано в агітаційному ролику без його згоди, владика планує звернутися з цього приводу до суду, повідомляє «Прес-центр».

«Мені завдано моральних збитків і неабияких. Яке хтось має право без мого дозволу й навіть відома робити агітаційний матеріал і показувати його на всю Україну? – обурюється владика. – Я проти цього. По-перше, я особисто не збираюся голосувати за Віктора Януковича. В мене є своя позиція, своє бачення, на які я маю право як громадянин України. Тож вимагаю зняти цей ролик з ефіру».

Владика Софроній закликав усіх віруючих, які у день виборів прийдуть на дільниці, зробити усвідомлений вибір – свій власний, уникаючи впливу ззовні. При цьому, наполягає владика, не треба робити ворогів із тих людей, які підтримують інших кандидатів, адже кожен має право на власну думку і власний вибір.
Митрополит Софроній – чи не єдиний з ієрархів УПЦ МП, хто має сміливість публічно висловлюватися на підтримку необхідності автокефалії Української Церкви і не раз це робив
Митрополит Софроній – чи не єдиний з ієрархів УПЦ МП, хто має сміливість публічно висловлюватися на підтримку необхідності автокефалії Української Церкви і не раз це робив
Довідка

Архієпископ Черкаський і Канівський Софроній (Дмитро Савович Дмитрук) народився 15 лютого 1940 року в селі Мнишин Гощанського району Рівненської області.

По закінченні середньої школи у 1957 році працював на будівництві. З 1960 року служив у лавах Радянської Армії.

З 1962 по 1966 рік навчався в Московській духовній семінарії. Протягом 1966-1970 років навчався в Московській духовній академії, закінчив її зі ступенем кандитата богословія. З 1970 по 1972 р. залишений при МДА професорським стипендіатом, співробітник Церковно-археологічного кабінету і старший екскурсовод.

24 листопада 1968 року був висвячений у сан диякона. 12 квітня 1971 р. прийняв чернечий постриг на честь свт. Софронія, єпископа Іркутського.

7 січня 1973 року висвячений у сан ієромонаха. 1977 р. — возведений у сан ігумена.

Протягом 1974-1979 рр. викладав у МДАіС.

З жовтня 1979 р. — настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці у селі Старий Коврай Чорнобаївського району Черкаської області. Впродовж 1980-1987 років — настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці в Черкасах. У 1987-1989 рр. — настоятель Спасо-Преображенського храму в місті Городищі Черкаської області. З 1989 до 1992 року — настоятель Свято-Борисо-Глібського храму в місті Бориспіль Київської області, благочинний Бориспільського округу.

1992 року возведений у сан архімандрита.

9 серпня 1992 року відбулася хіротонія архімандрита Софронія в єпископа Черкаського і Канівського.

23 листопада 2000 року возведений у сан архієпископа. З 1 жовтня по 30 грудня 2001 р. тимчасово керував Полтавською і Кременчуцькою єпархією.

Митрополит Софроній – чи не єдиний з ієрархів УПЦ МП, хто має сміливість публічно висловлюватися на підтримку необхідності автокефалії Української Церкви і не раз це робив.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.