Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна четверта в світі за пусками космічних ракет

Технології 6057 переглядів

Опубліковано - 22.01.2010 15:28 | Всі новини | Версія для друку

Україна четверта в світі за пусками космічних ракет
Україна четверта в світі за пусками космічних ракет
За загальною кількістю ракет-носіїв, запущених у космос у 2009 році, ракети українського виробництва посіли четверте місце в світі - після Росії, США, Франції і нарівні з Китаєм.

Про це повідомляє Національне космічне агентство України (НКАУ).

У повідомленні НКАУ наголошується, що в минулому 2009 році з 16 закордонних космодромів стартували 78 ракет-носіїв (РН) космічного призначення: 74 запуски були успішними, 1 запуск частково-успішним, 3 - аварійними.

Кількість запущених у 2009 році ракет-носіїв збільшилася в порівнянні з попереднім роком на 9. У результаті запусків ракет-носіїв у 2009 році на навколоземну орбіту було виведено 123 космічних апарати - на 19 супутників більше, ніж у 2008 році.

Разом з тим, носії української розробки стартували шість разів. Всі запуски завершилися успішно.

Зокрема, з російського космодрому Плесецьк в Архангельській області успішно стартувала ракета-носій Циклон-3 з космічним апаратом Коронас-Фотон, масою 1885 кг., призначеним для досліджень Сонця.

Крім того, 26 лютого з космодрому Байконур відбувся запуск ракети-носія Зеніт-3SLБ за програмою Наземний старт компанії Міжнародні космічні послуги (SIS) з канадським космічним апаратом Telstar 11N.

20 квітня 2009 компанія Sea Launch запустила з плавучої платформи італійський космічний апарат Sicral-1B за допомогою ракети-носія Зеніт-3SL.

22 червня з Байконура відбувся успішний запуск ракети-носія Зеніт-3SLБ за програмою Наземний старт з малазійським космічним апаратом Measat-1R.

29 липня з Байконура проведено запуск конверсійної ракети-носія Дніпро, яка вивела на орбіту шість космічних апаратів ОАЕ, Великобританії, Іспанії та США. А 30 листопада з Байконура відбувся успішний запуск ракети-носія Зеніт-3SLБ за програмою Наземний старт з американським космічним апаратом Intelsat-1.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.