Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


"Любі друзі" дохазяйнувалися

Економіка 8206 переглядів

Опубліковано - 14.09.2006 11:45 | Всі новини | Версія для друку

"А" і "Б" сиділи на трубі. "А" - упало, "Б" - пропало, хто лишився на трубі?(Дитяча загадка)
"А" і "Б" сиділи на трубі. "А" - упало, "Б" - пропало, хто лишився на трубі?(Дитяча загадка)
Чутки щодо "великих жнив" у НАК "Нафтогазі України" отримали матеріальне підтвердження. Під проводом Івченка (якого росіяни чомусь вважають націоналістом) та Плачкова, державний енергетичний монополіст став збитковим. А розплачуватися за підсумок їхнього керівництва доводиться нам усім, споживачам нафти й газу.

"2005 рік НАК "Нафтогаз України" закінчила зі збитками у розмірі 1,842 млрд. гривень". Повідомляє прес-служба НАКу за підсумками аудиту бухгалтерської звітності, проведеного компанією Ernst&Young.

Відповідно до повідомлення, станом на 31 грудня 2005 року поточні зобов'язання "Нафтогазу України" перевищували його поточні активи на 9,014 млрд. гривень, зокрема, у зв'язку із заборгованістю із несплачених податків на загальну суму 5,168 млрд. гривень.

Протягом 2005 року "Нафтогаз України" залучав кредити іноземних банків на суму близько 5 млрд. гривень із метою фінансування операційної діяльності й капіталовкладень і рефінансування окремих короткострокових зобов'язань.

Загальний обсяг довгострокових кредитів і позик за 2005 рік збільшився майже вдвічі до 7,862 млрд. гривень порівняно з 2004 роком.

Колишній керівник НАКу Олексій Івченко, відомий прихильник суперових машин за державний кошт, у квітні цього року оприлюднив нібито "звіт" про фінансовий стан кампанії. У відповідь на численні матеріали в медіа про загрожуючий фінансовий стан державної кампанії. З його слів, чистий дохід компанії від реалізації за підсумками 2005 року становив 36,853 млрд. гривень.

Тоді у "звіті" було сказано, що операційний прибуток становив 2,945 млрд. гривень, що в 8,3 рази або на 2,592 млрд. гривень більше, ніж в 2004 році, валовий прибуток - 7,127 млрд. гривень.

Податків, зборів і платежів у державний бюджет в 2005 році було сплачено 11,287 млрд. гривень, що на 98% більше, ніж у 2004 році.

При тому, нині прес-служба повідомила, що в 2005 році - 1 півріччі 2006 року фінансова звітність НАК "Нафтогаз України" не оприлюднювалися.

Цікаво, чи цього разу знайдуться відповідальні особи державної влади, які отримають правову оцінку за "результат" свого господарювання, чи як завжди, все вийде у "сюрчок" і збитки покриють споживачі та платники податків?




До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.