Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Білявки більш рішучі?

У світі науки 15614 переглядів

Опубліковано - 18.02.2010 04:29 | Всі новини | Версія для друку

Тут варто було б помістити фотографію Маргарет Тетчер, але нам більше до вподоби ця білявка. Хто це? Мерилін Монро! Не очікували? Липень 1945-го, на пляжі. (Фото William Carroll / Corbis)
Тут варто було б помістити фотографію Маргарет Тетчер, але нам більше до вподоби ця білявка. Хто це? Мерилін Монро! Не очікували? Липень 1945-го, на пляжі. (Фото William Carroll / Corbis)
Жінки зі світлим волоссям більш агресивні і рішучі, ніж рудоволосі і брюнетки. Цікаво, що при цьому не має жодного значення, - натуральні вони або фарбовані.

Дослідники Каліфорнійського університету (США), простеживши за 156 студентками, виявили, що блондинкам приділяється більше уваги і до них краще ставляться оточуючі. Фахівці дійшли висновку, що саме ця обставина робить їх більш готовими до боротьби за ту або іншу соціальну перевагу, повідомляє compulenta.ru.

«Ми з самого початку підозрювали, що у блондинок більше прав, ніж у інших молодих жінок, адже це південна Каліфорнія, природне середовище проживання привілейованих блондинок, - жартує над собою автор дослідження Аарон Селл. - Однак ми не очікували, що вони виявляться більш войовничими, ніж їхні однолітки в університетському містечку».

Якщо підійти до питання трохи більш серйозно, то вчені з'ясували: чим більше «особливою» почуває себе жінка, тим сильніше її лють, коли їй заважають досягати певних цілей. А в тому, що чоловіки роблять блондинок такими «особливими», жіночої вини немає. Що характерно, жінка може навіть не підозрювати, що до неї ставляться як до принцеси.

З іншого боку, блондинки набагато рідше за інших приймають участь у сутичках, ймовірно, - дбають про зовнішній вигляд.

Ну, а що стосується чоловіків, з цього приводу є кілька теорій. Кажуть, печерні люди воліли білявок, оскільки світле волосся - показник високого рівня гормону естрогену і більших шансів на відтворення потомства. Інші дослідження, щоправда, показують, що це сильно заважає кар'єрному зростанню блондинок: начальнику важко сприйняти їх як штатну одиницю.

Психолог Лондонського медичного центру Інгрід Коллінз скептично відгукнулася про дослідження: «Люди з легкістю приймають стереотипи, а тим часом висновки зроблені на основі спостереження за крихітної групою, і узагальнювати їх не слід».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.