Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Україну чекає землетрус такої ж сили, як у Чилі?

Стихія 14967 переглядів

Опубліковано - 5.03.2010 05:09 | Всі новини | Версія для друку

“Зона Вранча” знаходиться на кордоні України та Румунії
“Зона Вранча” знаходиться на кордоні України та Румунії
Румунський інститут фізики землі повідомив про активність ділянки в Карпатах на кордоні з Україною. Сила землетрусу може досягти 8-9 балів.

Гірський масив на кордоні з Україною має майже таку саме активність, як в Чилі, потужний землетрус тут може статися в будь-який час.

Про це попередили румунські фахівці. За їх даними, після землетрусів на Гаїті та в Чилі небезпека нависла над так званою "зоною Вранча", котра знаходиться на кордоні України та Румунії в Карпатах. Ця ділянка вже давала про себе знати в 1940, 1977, 1986 і 1990 роках.

За силою новий землетрус в "зоні Вранча" буде потужнішим, ніж стихія 1977 року, тоді в Бухаресті загинули 15 тисяч людей.

"Епіцентр буде глибоко в землі. І що глибше - то потужнішим буде землетрус. Відчують навіть у Москві!", - впевнений директор Румунського інституту фізики землі Ґеорґе Мермуряну.

Небезпека для України криється в її ґрунті. Магнітуда в 6 балів за шкалою Ріхтера на кордоні з Румунією може вилитись у вісім-дев'ять балів за дванадцятибальною шкалою, майже як на Гаїті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.