Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Науковці досліджують походження трьох давніх пірамід у Боснії

Відкриття 19914 переглядів

Опубліковано - 14.04.2006 21:10 | Всі новини | Версія для друку

Науковці досліджують походження трьох давніх пірамід у Боснії
Науковці досліджують походження трьох давніх пірамід у Боснії
У Сараєво зібралися науковці, щоб дослідити походження трьох давніх пірамід, які виявили на території Боснії торік у жовтні. Тим часом місцеві мешканці вже готуються приймати туристів, і трудяться над сувенірною продукцією.

Першу піраміду місцеві вчені знайшли торік, неподалік селища ВІсоко, що у центральній частині Боснії. Ще дві споруди виявили, отримавши знімки цієї місцини з космосу. Три пагорби науковці назвали пірамідами Сонця, Місяця та Дракона.

Амер Смайлбеговіч, геофізик:
- Завдяки супутниковим знімкам, ми виявили три осередки, дослідження яких показали наявність трьох антропогенних структур.

Боснійські вчені встановили, що піраміда Сонця орієнтована на чотири сторони світу, а споруджена була близько двох тисяч років тому.

Семір Османагіч, археолог:
- Висота Боснійської піраміди сонця - 220 метрів. Вона вища від єгипетських. Торік, коли ми її виявили, це було справді вражаюче, не лише тому, що це єдина у Європі піраміда, а ще й через її величезні розміри.

У Вісоко сформували групу фахівців щодо вивчення та догляду таємничих знахідок. Зараз до пірамід прокладають дороги та водогін, аби боснійські археологи могли розпочати тут розкопки.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.