Тризуб на Говерлі пошкодила туристка з Києва

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.06.2010 11:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10444

Фрагмент неякісно зробленого державного символу впав на 21-річну повітряну гімнастку Оксану Демиденко

Газета "Сєгодня" розкрила таємницю падіння мармурового Тризуба на Говерлі, який встановили два роки тому за участі екс-президента Віктора Ющенка.

Як пише газета, інцидент на Говерлі стався ще на травневі свята, коли 21-річна повітряна гімнастка Оксана Демиденко відпочивала в горах із друзями.

"8 травня ми з друзями пішли на екскурсію на Говерлу. Вирішили сфотографуватися біля тризуба. Я стала біля нього, легенько обійняла і ... далі нічого не пам'ятаю - втратила свідомість. Коли отямилася, руки і голова вже були забинтованими", - розповіла Оксана.

Друзі доставили її в Яремчанську міськлікарню, там їй зашили рани і діагностували струс мозку. У лікарні Демиденко провела три дні, після чого вирушила до Києва.

У відділенні хірургії Яремчанської лікарні чергова медсестра, звіривши дані по реєстраційному журналу, підтвердила, що з 8 по 10 травня у них на лікуванні перебувала пацієнтка Оксана Демиденко.

Друзі Оксани, які були з нею на Говерлі, розповіли, як усе було. "Оксана навіть не встигла скрикнути! Тризуб просто звалився їй на голову, і вона впала, як підкошена. Ми кинулися до неї, почали приводити до тями. Поряд перебувала інша група туристів, серед них був лікар - він надав Оксані першу допомогу. До лікарні вона дійшла з нашою допомогою своїми ногами", - розповів друг постраждалої гімнастки Стефан Стасенко.

У міліції, дізнавшись від "Сєгодня" про новий поворот історії з тризубом, заявили, що ніхто не буде звинувачувати киянку у руйнуванні пам'ятника.

Як зазначив начальник прес-центру Івано-Франківської облміліції Василь Гультайчук, "тризуб просто халтурно змайстрували, і сувора природа Карпат доконала його". За його словами, таких висновків дійшла комісія з міліції, СБУ, прокуратури і спеців з інженерії, які піднялися на Говерлу для слідства.

"Пошкоджень, які говорили б про навмисне руйнування скульптури, немає. На тризубці є дрібні тріщини, через які він може і далі кришитися. Оксана може навіть подавати позов до суду на Карпатський національний природний парк, щоб отримати компенсацію за шкоду здоров'ю", - зазначив він.

Нагадаємо, що раніше в міліції Івано-Франківської області заявили, що причиною пошкодження скульптурної композиції Тризуб на вершині гори Говерла стали вітер, опади і різкі перепади температури.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.