Справжні брати. Більшість росіян вважає, що буде війна з Україною

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 17.09.2010 17:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11457

52% росіян вважає, що через ситуацією з Кримом може відбутись військовий конфлікт між Україною і Росією, 39% опитаних вважає, що такий варіант неможливий.

Такі дані опитувань у Російській Федерації, що проводились у 2009 році, оприлюднив сьогодні, 17 вересня, під час дискусії "Російсько-українські претензії", котра відбувалась в межах 17 Форуму видавців у Львові, представник російської недержавної дослідницької аналітичної організації «Левада-Центр» Алексєй Лєвінсон.

За його словами, згідно з даними опитування, котре проводилось у 2009 році, «до небезпечної межі стосунки між Росією і Україною стосовно Криму підходили не раз».

«За моїми враженнями, перша чеченська війна, що розпочалась в Росії, відвела загрозу ескалації протиріч з Україною, але претензії стосовно Криму так або інакше існували. Я не хочу заглиблюватись в суть цих претензій, справа не в цьому, для обивателів все існує у спільній упаковці. Загалом, висловлення претензій такого роду оприлюднює темні, непроявлені зони в масовій свідомості росіян. І я думаю, що перед російськими політиками стоїть завдання вилікувати масову свідомість росіян за рахунок того, що потрібно думати не про те, що буде з Кримом, а про те, що буде час, коли Росія і Україна існуватимуть у єдиному просторі. Я не кажу зараз про відновлення радянського простору, але якщо Україна хоче увійти до ЄС і якщо Росія, більш, ніж в НАТО, хоче увійти до ЄС, в межах такого об’єднання територіальні суперечки втрачають свій сенс», - зазначив Лєвінсон.

За словами представників «Левада-Центр», оприлюднені дані - дані опитувань, котрі проводились аналітичним центром Юрія Левади за репрезентативною вибіркою, що представляє думку всього населення Російської Федерації у віці від 18 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.