Влада Макіївки тупо розграбувала три школи

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 20.07.2011 16:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14673

Новому губернаторові Донецької області Андрію Шишацькому поскаржилися на мера Макіївки. Жителі міста звинувачують його в пограбуванні “трьох україномовних шкіл”.

Про це йдеться у відкритому листі, який випускники закритих шкіл № 3, № 27 і № 100 відправили головному чиновнику Донбасу.

Відомо, що Шишацький любить дітей, пишуть випускники, - а його перша обіцянка на новій посаді - зробити Донецьку область комфортною для проживання. Нагадавши про це, автори листа попросили губернатора виділити гроші на фінансування ліквідованих шкіл з обласного бюджету.

Як відомо, нестачу коштів влада називає єдиною причиною, через яку прийняте рішення залишити школярів з віддалених селищ Макіївки без комфортної освіти. У школі № 3 навчається 117 учнів, 82 дитини - у школі № 100 та 99 учнів на кінець навчального року було в школі № 27.

Раніше діти з навчальних закладів, що закриваються, та їх батьки, провели мітинги протесту. Вони пообіцяли більше не підтримувати на виборах партію влади.

У Донецькому апеляційному суді батькам вдалося домогтися зупинки рішення Макіївської міськради про закриття трьох україномовних шкіл. Однак, місцева влада не підкорилася судовим рішенням і вже вивезла з навчальних закладів все майно. Міський голова Макіївки Олександр Мальцев рішуче налаштований ліквідувати школи, вважають городяни.

"Ця влада буквально плює на всіх - на батьків, на суд, і продовжує своє: зі школи № 3 вивозять вугілля, в 27-ій школі на металобрухт здали верстати для уроків праці, в школі № 100 залишили гачки замість люстр і навіть батареї вирвали з корінням. Розграбовано все! Представники влади в Макіївці поводяться як татаро-монголи, як фашисти, вони впевнені, що прийшли на століття. При тому, що гроші на школи є, їх просто хочуть зекономити на дітях! ", - заявила донецька правозахисниця Марія Олійник.

За словами Олійник, влада має свої плани на будівлі, де розміщені школи.

"Я особисто задавала питання Шишацькому: "Повідомте, чи виконує свій бюджет влада Макіївки?". І дізналася, що дефіциту немає, бюджет виконується. Відповідно, причина закриття тільки в тому, щоб використовувати приміщення цих шкіл для своїх потреб!", - вважає правозахисниця.

До кінця 2011 року на фінансування закритих шкіл потрібно менше мільйона гривень. У той же час, в червні депутати донецької обласної ради прийняли рішення виділити на капітальний ремонт будівлі облради 4 млн. 250 тис грн. На облагороджування території навколо донецького "білого дому" збираються витратити ще 2 мільйони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.