На Марсі “вигуглили” залізницю

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.11.2011 10:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15678

Відомий американський дослідник відшукав на знімках Марсу залізницю, вокзал та вагон потягу.

Про відкриття оголосив Джозеф Скіппер - віртуальний археолог, який "веде розкопки" на інших планетах, відшукуючи аномалії на знімках, зроблених зі супутників.

Нині він скористався інтернет-ресурсом Google Mars, фото для якого поставляли різні апарати, що знаходилися на орбіті Червоної планети.

Досліднику вдалося розгледіти пенву транспортну систему, схожу чи то на залізницю, чи то на моноколійну дорогу. Або на якусь іншу, оскільки її "рейки" виглядають переривчастими.

Дорога тягнеться до кратера Гейла, в районі якого NASA планує висадити свій новий марсохід, призначений для пошуків води, а то й життя.

Починається "колія" приблизно в 900 кілометрах від кратера. Скіппер запевняє, що в тому кратері, з якого виходять "колії", помітні будови.

"Вокзал? Селище?", - задається питанням Скіппер.

Найдивовижніше, що "археолог" виявив не тільки дорогу, але і ймовірний засіб пересування нею.

Не дуже далеко від "станції" помітний прямокутний об'єкт, розташований прямо на "коліях".

Науковець припускає, зо це можливо "вагон" чи якась інша "станційна споруда".

Однак версія з вагоном, на думку Скіппера, швидше за все, монорейкового - виглядає більш логічною. Адже об'єкт відкидає тінь так, нібито розташований в декількох метрах від поверхні.

Хоча, і від станційної будівлі теж не відмовляється, мовляв, що воно розташовується над прозорим тунелем.

"Щось схоже на такі конструкції фотографували на Марсі раніше. А художники зображували, як тунелі могли б виглядати", - додав Скіппер.

Дослідник зазначає, рухається "вагон" чи стоїть на місці, не відомо, оскільки немає інших знімків цього району, зроблених в інший час, на яких можна було б простежити долю прямокутного об'єкту. Тобто, подивитися, поїхав він або стоїть на місці.

Досить сміливо, та й навряд чи розумно припускати, що Скіппер виявив на Марсі транспортну систему. Скептики, звичайно сумніваються. Але що насправді представляє з себе переривчаста лінія, немає навіть ідей.

Скіппера бентежить і збереження дороги. Інші споруди - наприклад, Сфінкс або об'єкти поруч з ним, схожі на піраміди, виглядають руїнами.

І так, ніби їх кинули сотні тисяч років тому. Ледве виступає з марсіанських пісків і споруда, схожа на фундамент якоїсь фортеці. "А тут - і дорога, і вокзал, і вагон. І нічим не засипані", відзначає Скіппер.

Відзначимо, що об'єкт, схожий на марсіанський "вагон" п'ять років тому був помічений на Землі. І теж на супутникових картах (Earth.google.com). Він отримав назву НЛО-автомобіль. Оскільки явно ширяв над землею - левітував.

Спочатку літаючий автомобіль помітили в австралійському місті Перт в січні 2006 року, потім - в березні, але вже в іншому місці.

Як відомо, новий самохідний шестиколісний робот NASA під назвою Curiosity (цікавість) повинен відправитися на Марс в період між 25 листопада і 18 грудня.

Висадка в кратері Гейла намічена на серпень 2012 року.

Відзначимо, кратер Гейла вважається найбільш перспективним в сенсі води і органіки.

Від кратера Гейла до "залізної дороги" дуже далеко - близько 900 кілометрів по прямій.

Дослідники констатують, що навряд чи марсохід туди дістанеться, якщо в NASA будуть слідувати початковим планам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.