Липи на Хрещатику не вижили у «чистому повітрі», яким дихають кияни

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 22.08.2012 14:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18170

На Хрещатику зріжуть всі липи, а потім замінять їх стійкими каштанами сорту «Бріоті».

Про це розповів генеральний директор комунального об´єднання «Київзеленбуд» Михайло Царенко, повідомили у КМДА.

За його словами, таке рішення було ухвалено з метою поліпшення стану зелених насаджень у центральній частині міста.

«Комісія оглянула зелені насадження на території Шевченківського району. Це обстеження пов´язане з втратою декоративної цінності вуличних зелених насаджень на Хрещатику. Фахівці замінять сухостійні дерева на каштани «Бріоті», які не пошкоджуються каштановою мінуючою міллю. Вже сьогодні розпочато роботи зі знесення сухостійних лип», - пояснив Михайло Царенко.

За його словами, питання про заміну лип каштанами «Бріоті» було підтримано на засіданні комісії з напрацювання пропозицій щодо поліпшення стану зелених насаджень на вулиці Хрещатик.

Як повідомлялося раніше, перед Євро-2012 на центральній вулиці Києва, від Бессарабської до Європейської площі, масово вирубали 94 молоді липи. У «Київзеленбуді» повідомили, що висаджені у 2007 році липи стали «втрачати свою декоративну привабливість», а багато із них просто засохло. Причиною цьому послужило «велике техногенне навантаження» на дерева, викликане загазованістю повітря, а також засоленість ґрунту.

Довідка: каштан сорту «Бріоті» - листопадне дерево середнього розміру з округлою або пірамідальною закритою кроною. Висота дорослого дерева - 10-15 м, ширина 8-12 м. Цвітуть дерева наприкінці травня. Квітки - криваво-червоного відтінку. Стійкий до міських умов, диму, газу та посухи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.