Вчені знайшли пояснення таємниці «корабля Хана Соло» на дні Балтійського моря?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.08.2012 18:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18247

Загадковий округлий предмет, виявлений влітку минулого року на дні Балтійського моря і зовні нагадує корабель Хана Соло із «Зоряних війн», досі не дає спокою любителям фантастики.

Загадковий округлий предмет, виявлений влітку минулого року на дні Балтійського моря і зовні нагадує корабель Хана Соло із «Зоряних війн»

Серйозних наукових експедицій до об’єкту поки не було, пише NEWSru.com тому з причини відсутності хоч яких значимих фактів перепон для розгулу фантазії практично немає.

Ось і автори таємничого відкриття - шведські дайвери - не надто охоче шукають "земні" версії походження їх знахідки, обіцяючи незабаром порадувати світ новими шокуючими фактами про об’єкт. Вчені, втім, подібного ентузіазму не поділяють.

Професор геології зі Стокгольмського університету Фолькер Брюхерт вважає, що об’єкт, який лежить на дні Ботнічної затоки - між Фінляндією і Швецією, швидше за все, має геологічне походження. Як зауважив експерт, Балтійське море - результат проходження по цій території льодовика. Який пізніше, розтанувши, поклав початок утворенню моря.

Дайвери з команди «Ocean X Team» раніше зв’язувалися з вченим і надсилали йому для аналізу зразки порід, зібраних на місці виявлення таємничого об’єкта. Як розповів виданню «Life’s Little Mysteries» Фолькер Брюхерт, передані йому зразки виявилися шматками звичайного базальту - гірської породи вулканічного походження. Вчений припускає, що базальт колись був принесений на це місце льодовиком, а після того, як крига розтанула, опинився на дні нового моря.

"Північна частина дна Балтики перебувала під впливом цих процесів. Так що і ці зразки порід, і сам об’єкт, швидше за все, опинилися на дні саме в результаті танення льодовиків", - говорить учений.

Дійсно, по всій Європі можна знайти сліди проходження і танення льодовиків. Величезні крижані масиви містили в собі різноманітне сміття, в тому числі й уламки скель, - часом, досить великі. Пізніше ці камені, що рухалися з льодовиками багато кілометрів, осідали там, де їх застало закінчення Льодовикового періоду. Нерідко в результаті формувалися химерні утворення, які іноді називають "балансуючими скелями".

Дайвери знімають фільм про свій «корабель із "Зоряних воєн"»

Шведські дайвери "льодовикову теорію" походження виявленого ними об’єкта поки не коментують. Варто відзначити, що ентузіасти намагаються дотримуватися об’єктивного підходу до дослідження свого відкриття. Однак не приховують бажання знайти докази того, що таємничий об’єкт - щось більше, ніж просто уламок скелі.

"Якщо це рукотворний об’єкт, то створений він був десятки тисяч років тому... Якщо раптом виявиться, що він має відношення до Атлантиди, то це просто щось!" - заявив лідер «Ocean X Team» Петер Ліндберг в інтерв’ю для «Red Ice Radio».



Він додав, що в даний час його команда готує документальний фільм про своє відкриття. У ньому дайвери обіцяють розповісти кілька вельми цікавих фактів, які їм вдалося виявити. "Але поки ми не розкриваємо інформацію. У фільмі побачите", - сказав Ліндберг.

Творіння рук атлантів і результат танення льодовика - не єдині версії походження загадкового об’єкту. Раніше з’явилося припущення про те, що "корабель Хана Соло" може виявитися надсекретною розробкою нацистів, яка виводила з ладу підводні човни супротивників. Цю теорію дотично підтверджують автори відкриття, - за їх словами, дослідження об’єкта ускладнене через те, що поруч з ним погано працює електронна апаратура.

Втім, негативний вплив об’єкта на людську техніку може свідчити про те, що на дні Балтійського моря, дійсно, знаходиться інопланетний корабель. Як наполягають уфологи, "літаючі тарілки" характеризуються здатністю виводити з ладу земну техніку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.