Археологи знайшли хозарське місто, яке знищив Святослав Хоробрий

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.09.2012 03:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18518

Археологи відкопали на Донеччині стародавнє місто-конкурент Києва. На думку науковців, місто було поліетнічним, але його основу складали хозари. Місто у 10-му сторіччі захопив князь Святослав.

На півночі Донецької області поблизу села Сидорове фахівці обласного краєзнавчого музею розкопали величезне місто площею аж 120 гектарів, йдеться в сюжеті ТСН.

Тисячу років тому за кількістю людей воно могло зрівнятися з тодішнім Києвом. Археологи припускають, що місто було поліетнічним, але основу його складали хозари. У 10-му сторіччі місто захопив князь Святослав – батько Володимира-хрестителя.

Мешканці тікали, ховаючи від загарбників найдорожчі речі. На місці розкопок археологи знайшли повний набір ковальських інструментів, що прекрасно збереглися. Історики стверджують – місто розвивалося як мегаполіс, поступово поглинаючи довколишні села.

"Якби хозарський каганат не припинив тоді існування, продовжував би існувати, я думаю, що на місці цього археологічного комплексу, який ми зараз знаємо як археологічний комплекс, біля села Сидорова був би великий міський центр", - впевнений науковий співробітник донецького краєзнавчого музею Едуард Кравченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.