Табачник робить все можливе, щоб запобігти появі критично мислячої еліти

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.02.2013 14:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19701

Віктор Янукович використовує міністра освіти Дмитра Табачника, щоб запобігти появі нової еліти.

Про це у своєму блозі на World Affairs пише професор політології Ратгерського університету Олександр Мотиль.

«Тепер всі знають, що найкращий і, дійсно, єдиний спосіб для отримання справді ефективної еліти є повною протилежністю того, що робить український президент. Не треба виловлювати найкращих і найяскравіших, кого може запропонувати нація, серед бюрократів. Замість цього треба створити освітні можливості, які дозволять кожному розвивати свої таланти і піднятися на вершину», - зазначає Мотиль.

«Тому, як казали товариші, «невипадково», що Дмитро Табачник, відомий українофоб, міністр освіти, науки, молоді та спорту, повинен робити все можливе, щоб запобігти появі саме таких сучасних, критично мислячих , і компетентних еліт.

Врешті «Янукостану» потрібні чоловіки і жінки, які казатимуть «так» - люди, які зроблять все, що їм скаже султан. Останнє, що їм треба, це розумні й ініціативні люди. Вони можуть розгойдати човен і перевернути його.

Пан Табачник хоче скоротити автономію університетів до нуля і заборонити студентам змінювати свої спеціальності. Обидва кроки мають великий сенс у радянському суспільстві, яке боїться незалежного мислення і потребує, того, що дисидент Валентин Мороз назвав «гвинтиками».

Табачник називає це «реформою освіти». Зрештою, він - продукт саме такою системи і хіба з нею щось не так?», - пише експерт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.