Янукович продовжує переговори із здачі ГТС України

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 16.02.2007 12:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2174

Прем'єр Віктор Янукович заявив сьогодні, що переговори із Росією щодо газотранспортного консорціума триватимуть.

Всі документи по газотранспортному консорціуму (ГТК) з РФ були розроблені ще в 2005 р., але практично ГКТ так і не був реалізований.

Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр України Віктор Янукович під час церемонії відкриття першої черги пасажирського вокзального комплексу станції Дарниця Південно-Західної залізниці.

Коментуючи недавню заяву голови комітету Держдуми з енергетики, транспорту і зв'язку РФ Валерія Язєва, В.Янукович відповів: "Кожна країна виходить зі своїх інтересів, це дискусія на політичному рівні".

Прем'єр-міністр також відмітив, що питання, пов'язані із видобутком і транзитом вуглеводневої сировини з РФ до Європи Україна і Росія вирішуватимуть в рамках чинного законодавства двох держав. "Ми продовжуватимемо процес переговорів з Росією і робитимемо ті кроки, які відповідають нашим спільним інтересам", - сказав В.Янукович.

Нагадаємо, що голова комітету Держдуми з енергетики, транспорту і зв"язку РФ Валерій Язєв недавно заявив про те, що Росію не влаштовує пропозиція України про спільне використання ділянки газопроводу Богородчани-Ужгород

Як повідомлялося раніше, Росію цікавить управління ГТС України, а відтак - власність на цей стратегічний об'єкт. Разом із тим, нещодавно український парламент прийняв жорстку заборону на відчуження у будь-якій формі ГТС із державної власності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.