Синоптики кажуть, що жовтень буде холодний і дощовий

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.09.2013 10:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21744

Українські синоптики не обнадіюють громадян, обіцяючи не менш холодний і дощовий жовтень. За майбутній місяць може бути всього кілька сонячних днів.

У перші дні жовтня 1-3 числа погода очікується приблизно така ж, як зараз. Помірні дощі, менше їх буде на заході країни, температура - 2-8 градусів тепла вночі, місцями заморозки на ґрунті та в повітрі до -0,5 градусів. А вдень - 8-13 градусів по всій Україні, і тільки в Криму і на Закарпатті буде дещо тепліше, до 16-18 градусів тепла", - заявив заступник голови Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко газеті Вести.

Наступного місяця можуть бути тільки кілька сонячних днів, коли температура повітря досягне +18 градусів, але ночі залишаться холодними. При цьому морози і ожеледь за прогнозами почнуться з перших чисел грудня.

Єдиний теплий період можливий з 4 до 10 жовтня, коли буде не тільки тепліше, але і сухо. Перед цим, з 30 вересня, можливі легкі опади у північно-східних регіонах, прогнозує заввідділом аграрної метеорології Тетяна Адаменко.

А вже з 5 до 7 жовтня почне формуватися антициклон. "Тобто, можливо, буде період гарної сонячної погоди. Це забезпечило б просихання ґрунту, необхідне для того, щоб закінчити сівбу озимих культур до середини місяця. Хоча для основної частини території це будуть пізні, так звані ризиковані посіви. Тільки для південних областей нормальний термін - до кінця жовтня", - пояснила фахівець.

Нагадаємо, українські синоптики попереджають, що перші заморозки прийдуть в Україну вже цього тижня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.