Поблизу Умані місцеві активісти влаштували власний ефективний блок-пост

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.02.2014 05:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22864

На трасі Київ-Одеса поблизу Умані місцеві жителі влаштували власний блок-пост і не пропускають силовиків та тітушок до Києва. Декого завертають назад, а декого висаджують і палять автобуси.

Жителі Умані, Маньківки та села Подібна вчора розблокували трасу до Києва. Півсотні автівок приїхали до блокпосту ДАІ, відштовхали спецтехніку автодору, якою було перегороджено дорогу до Києва, одночасно організувавши власний блок-пост на трасі «Київ-Одеса» біля села Подібна, повідомляють видання «Вечірня Умань» та «Про головне».

Аби тітушки та спецпризначенці не дісталися до столиці, півтисячі людей поклали борони та перекрили трасу.

Але під час блокування автобусу з силовиками, вже загинула людина. Водій невстановленого джипа, який пробивав дорогу внутрішнім військам, на шаленій швидкості збив мешканця Подібної насмерть, залишивши 40-річного чоловіка без голови. Наздогнати автомобіль не вдалося. Із розбитими вікнами та пробитими колесами він поїхав до Києва.

Розлючені люди зупинили автобус з солдатами, побили йому вікна, порізали колеса.

Перелякані ВВшники, 18-річні хлопці, які очевидно солдати строкової служби, їхали разом із своїм командиром до Києва. Коли їх зупинили, офіцер вів себе нахабно та грубо, за що йому було зірвано пагони.

Солдатів посадили на маршрутку до Умані, забрали амуніцію. Мікроавтобус, де були ВВшники, відремонтують та відправляють назад додому. Постраждалих серед військових немає.

Крім того, повстанці затримали і спалили двоповерховий автобус, який перевозив «тітушок» з Криму до Києва.





За 150 метрів в бік Києва від блок-посту, що активісти організували біля Маньківки, журналісти знайшли ще один згорілий автобус. У ньому їхали працівники податкової служби із Криму. Причиною пожежі, ймовірніше всього, став коктейль Молотова, який поцілив у автобус.

Очевидно у влади закінчуються ресурси, тож почали звозити до столиці навіть працівників податкової. Вони при собі мали щити, кийки, каски та зварені труби. Тепер всі ці речі у активістів блок-посту. Вони продовжують стояти на варті.

Два великих жовтих «Богдани» набитих людьми на під’їзді до блок-посту, побачивши, що їх не пропустять розвернулися і поїхали назад.

Близько 200 уманчан в ці хвилини разом з іншими активістами чекають на автобані Київ-Одеса на десяток танків. Вони підготували їм «гарячу» зустріч – запалили шини та тримають зброю в руках.

Зараз до Києва рухається колона із 10 танків у супроводі автомобілів ДАІ. І хоча Міноборони спростовує дану інформацію, проте активісти все ж підготували для «захисників України» «гарячу» зустріч. Вони вже запалили шини, взяли зброю в руки та чекають їх на повороті до Маньківки.

Активісти блок-посту біля Маньківки просять усіх, хто має розум в головах, силу в руках та шини, прийти та допомогти тримати оборону. На блок-посту чергує швидка допомога.

Пост ДАІ, який стояв перед Уманню, перестав працювати. Працівники погасили світло та поїхали звідти. Не для преси працівники Уманського зводу ДПС розповідають, що наказ пропускати автобуси із "тітушками" їм надав їхніх начальник Вадим Офліян. Поспілкуватися нам з ним не вдалося, оскільки, за словами його підлеглих, він зараз на трасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.