Російські прикордонники вже не приховують співпрацю з терористами

Автор/джерело -  © LB.ua



Дата публiкацiї - 10.06.2014 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23466

У пункті пропуску “Довжанський” у Луганській області на кордоні з Росією бойовики з терористичних організацій, що діють на Донбасі, самовільно організували “оформлення пропуску” громадян через держкордон.

Про це керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук у своєму "Фейсбуці".

Зазначається, що з боку Росії у взаємодії з ними працюють російські прикордонники.

Раніше Держприкордонслужба України заявила про закриття низки пунктів пропуску (в т.ч. пункту пропуску "Довжанський") на кордоні з Росією в Луганській області "у зв’язку з ситуацією з безпекою в регіоні".

Кабмін України від 5 червня схвалив рішення про припинення руху через низку пунктів пропуску в Луганській і Донецькій областях на кордоні з РФ. У списку також значиться пункт пропуску "Довжанський".

Згідно з чинною договірною базою між Україною і РФ, у разі закриття однієї зі сторін пункту пропуску, інша сторона також зобов’язана припинити пропуск громадян через кордон на цій ділянці.

За даними "ІО", російська сторона була сповіщена про припинення діяльності пункту пропуску "Довжанський" (і ще 7 таких об’єктів з українського боку).

"Проте російська сторона з незрозумілих причин грубо порушує двосторонню договірну базу, тісно співпрацюючи з терористами", - сказано в повідомленні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.