Луганські бойовики утримують в полоні професорку з Німеччини

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 16.06.2014 13:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23496

Німецькі ЗМІ встановили особу однієї з заручниць сепаратистів на Луганщині. Йдеться, ймовірно, про німецьку експертку зі Східної Європи, яка працювала в межах спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Групу міжнародних військових інспекторів звільнили на початку травня після складних переговорів

Вже понад два тижні проросійські сепаратисти на Луганщині утримують в заручниках спостерігачів ОБСЄ. Серед них, як повідомляють німецькі ЗМІ, є громадянка Німеччини. За інформацією "Bild" та "Mittelbayrische Zeitung", йдеться про 44-річну уродженку Баварії Таню Ваґензон (Tanja Wagensohn), яка працювала науковою співробітницею Інституту політичних наук університету Регенсбурга, а також головою правління Баварського центру вищої школи з питань Центральної, Східної та Південної Європи. Щоправда, ані МЗС Німеччини, ані університет Регенсбурга поки не коментували, чи справді вона є серед зниклих.

Як повідомляє "Mittelbayrische Zeitung", Ваґензон вже два роки працює у "Центрі міжнародних миротворчих операцій" ("Zentrum für internationale Friedenseinsätze") в Берліні. За дорученням Організації безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) жінка мала спостерігати за становищем в Східній Україні, де триває конфлікт між українською армією та проросійськими сепаратистами. Видання наводить думку експертів федерального уряду, які припускають, що проросійські екстремісти можуть використати полонених як "живий щит". У всякому разі жодних умов для звільнення викрадачі досі не висували, констатує баварська газета.

Як відомо, наприкінці травня на сході України зникли дві групи спостерігачів ОБСЄ. Зв’язок з першою групою у складі чотирьох осіб було втрачено 26 травня, а ще з чотирма спостерігачами - 29 травня. Щодо першої зниклої групи, то, як повідомляли ЗМІ, в її складі є громадяни Швейцарії, Данії, Туреччини, Естонії. ОБСЄ заявляє, що контакту з полоненими спостерігачами немає.

В Україні продовжують працювати 230 спостерігачів ОБСЄ

Наприкінці квітня проросійські бойовики на сході України взяли в заручники групу військових спостерігачів і після складних переговорів відпустили їх на початку травня. Серед сімох тоді були три солдати Бундесверу та один німецький перекладач.

На даний момент, за останніми даними німецького МЗС, в Україні задіяні 230 спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, серед них 23 німецьких підданих. Тривалість роботи цієї місії ОБСЄ обмежено поки що до 21 вересня 2014 року. Офіційний Берлін, як заявив у п’ятницю речник зовнішньополітичного відомства ФРН, намагається подовжити мандат спостерігачів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.