Від російських бойовиків звільнили Металіст, Олександрівськ, Біле та Розкішне

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 14.07.2014 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23658

Минулої доби від бойовиків звільнили чотири населених пункти та розблокували Луганський аеродром.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони.

"Завдяки проведенню активних бойових дій військовослужбовцями ЗС України, інших силових структур, задіяних в АТО, від бойовиків звільнено населені пункти Металіст, Олександрівськ, Біле, Розкішне та розблоковано аеродром "Луганськ", – йдеться у заяві.

Також у міністерстві повідомили, що через успішні наступальні дії сил АТО поблизу Донецька, частина бойовиків намагається залишити місто, вдягаючись у цивільний одяг та відбираючи автомобілі громадян.

"Протягом доби незаконними збройними формуваннями скоєно п’ять обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України. Об 00.23-00.30 здійснено обстріл зі стрілецької зброї блокпосту в районі населеного пункту Стара Краснянка. У відповідь військовослужбовці ЗС України відкрили вогонь.

Близько 03.00 терористи обстріляли з установки "Град" аеропорт Луганськ з боку населеного пункту Гостра Могила.

"Також близько 23.00 бойовики здійснили невдалу спробу прориву через блокпост в районі Зеленопілля. В ході бою силами АТО знищено два автомобілі, які перевозили бойовиків. Втрат серед особового складу Збройних Сил України немає", – додали у прес-службі.

"Найбільш загострена ситуація у містах Донецьк, Луганськ, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Антрацит. У цих населених пунктах бойовики готують захоплені державні адміністративні будівлі для використання в якості опорних пунктів, у містах заблоковані центральні державні телевізійні та радіоканали, натомість транслюються російські телеканали, які не дають об’єктивної оцінки діям військовослужбовців АТО при звільненні міст Донецької області від терористів", – зазначили у відомстві.

Як повідомлялося раніше, 13 липня терористи обстрілювали з "Градів" житлові квартали у Луганську.

Також нагадаємо, що цієї ночі через кордон намагалася прорватись велика колона техніки з Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.