Правнука Михайла Коцюбинського відпустили з фронту на 150-річчя письменника

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 18.09.2014 16:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23977

Правнуку класика української літератури дали відпустку з фронту з нагоди ювілею - 150 річчя з дня народження прадіда-класика української літератури Михайла Коцюбинського.

Нащадок українського письменника - Ігор Коцюбинський хоче написати книгу про війну. Чоловік після відпустки повернеться на фронт

Правнук письменника і онук розстріляного НКВДистами ворога народу Романа Коцюбинського - Ігор уже півроку воює на Сході.

Він - директор музею письменника і досі писав лише для себе, в шухляду. Але тепер припускає, що спробує написати книжку про війну. Заради хлопців, які звідти не повернулися.

В маєтку-музеї Михайла Коцюбинського саме дозріли яблука і айва. Правнук українського класика і директор його музею Ігор оглядає кожне дерево, тішиться урожаєві. У цьому саду він не був півроку. Ігоря призвали у зону АТО у першу хвилю мобілізації. Адже 49-річний музейник ще в радянські часи закінчив військове училище.

На Луганщину вирушив у складі окремої танкової бригади. Але зараз каже, що на цій посаді служити значно важче, адже на сході триває гібридна війна з неписаними правилами. А бойовий дух патріотів найбільше підточує невизначеність.

Під час останнього обстрілу Ігор втратив багатьох своїх побратимів і саме заради них, каже, можливо колись і напише книгу про війну. Але візьметься за це не раніше, ніж у країні настане мир. Захищати його він невдовзі знову вирушить на Схід.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.