Переважна більшість українців підтримує вступ до НАТО

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 24.09.2015 16:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25569

Якби референдум щодо приєднання до НАТО відбувся в липні 2015 року, 64% тих, хто взяв би в ньому участь, проголосували б за вступ України до Північноатлантичного альянсу.

Про це свідчать оприлюднені на прес-конференції результати соціологічного дослідження, проведеного фондом “Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова з 22 по 27 липня цього року.

Згідно з результатами опитування, 28,5% проголосували б проти.

Як відзначають соціологи, у більш прихильних до НАТО регіонах очікувана явка на такому волевиявленні була би вищою: у Західному регіоні на гіпотетичне голосування прийшли б 77% жителів регіону, у Центральному - 65%, а на Донбасі, де більшість населення проти членства України в НАТО, у референдумі взяло б участь 49%.

Соціологи відзначають, що якщо в середньому по країні рівень підтримки вступу до НАТО найвищий за всю історію незалежної України, то в регіональному розрізі існують відмінності. Так, «за» членство в НАТО проголосували б у Західному регіоні («за» - 89%, «проти» - 4%), Центральному (відповідно, 73% та 19%) та Південному (відповідно, 61% і 40%). «Проти» членства України в НАТО проголосувала б більшість у Східному регіоні («проти» - 64%, «за» - 30%) та на Донбасі (відповідно 54% і 36%).

Всього в ході дослідження опитано 2011 респондентів з усіх регіонів України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Теоретична похибка вибірки 2,3%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.