«Електрон» презентував у Львові перший в Україні електробус

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.11.2015 04:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25777

Концерн «Електрон» виготовив для Львова свій новий виріб – перший в Україні електробус, який уже до кінця року поїде вулицями міста.

Сьогодні цей вид транспорту демонстрували журналістам, повідомило видання «Вголос».

Електробус моделі Е19101 – повністю низькопідлоговий 12-метровий і може перевезти до 100 пасажирів. Потужність тягового двигуна - 230 кВт. Максимальна швидкість електробуса – 70 км/ год, а його пробіг без підзарядки батарей сягає понад 200 км.

Як розповів гендиректор СП «Електронтрансу» Василь Пецух, в середньому це денний пробіг львівського дизельного автобуса. На підзарядку електробуса потрібно до 6- 7 годин. Якщо автобус за одну зміну споживає палива на 2500 тис. грн, то електробус обходиться вдесятеро дешевше.

Акумулятори мають ресурс від 5 до 8 тисяч циклів заряд-розряд. Додатково може бути встановлено пантограф для зарядки батареї електробуса від тролейбусної контактної мережі. Кузов виконаний із нержавіючої сталі.

За словами розробників, це повністю екологічний вид транспорту з підвищеним комфортом для пасажирів. Зараз він проходитиме сертифікацію на львівських дорогах, проте на який саме маршрут запустять електробус, поки не визначились, адже він може їздити як по тролейбусних маршрутах, так і автобусних.

Також «Електрон» виготовив для Львова ще три нових тролейбуси. Вартість одного електробуса - близько 9 млн грн, тролейбуса – 5 млн грн.

Як додав Василь Пецух, на сьогодні електробуси виготовляють у Польщі, Чехії, Китаї, фактично майже в 20 країнах. Львівський виріб на 50% складається з вітчизняних компонентів і приблизно на половину дешевший за імпортні.

Загалом «Електрон» готовий випускати 100 одиниць колісної техніки на рік і 50 трамваїв. Окрім Львова, електронівські трамваї незабаром поїдуть столицею.

У жовтні КП «Київпастранс» уклало договір з «Електронтрансом» на закупівлю семи 30-метрових трамваїв на 183,75 млн гривень.

Кияни скоро отримають перший сучасний трамвай від «Електрона» - він вже доставлений до столиці



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.