Протестні настрої в українському суспільстві за рік практично не змінилися

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.12.2015 15:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25993

Протестні настрої в українському суспільстві за рік практично не змінилися, заявила директор фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Про це Бекешкіна сказала під час презентації результатів проведеного з 15 по 25 грудня опитування в рамках соціологічного дослідження «2015-й: політичні підсумки і прогнози».

"За протестним настроям ситуація така ж, як і була рік тому. Більше того, протестні настрої поступово падають", - зазначила Бекешкіна.

За її словами, у грудні цього року 26,6% населення вважає, що у їхньому місті (селі) найближчим часом можливі масові виступи протесту (6,5% із них у цьому впевнені, а 20,1% вважають це імовірним). На кінець минулого року цей показник становив 26,9%.

Згідно з нинішнім опитуванням, 38% вважають масові протести найближчим часом малоймовірними (торік 35%), а 20% впевнені, що протестів не буде (торік 16,8%).

Якщо мітинги та демонстрації відбудуться, то в них зараз готові взяти участь 23,8% опитаних (8% - обов’язково і ще 15,8% - скоріше за все). Торік, пояснила Бекешкіна, готові були особисто брати участь у таких акціях 22,6%.

Вона зауважила, традиційно найвища схильність до участі у протестах в Західних регіонах України, де готові особисто взяти участь у таких заходах 39% населення, а найменша – у Східних регіонах – 7%, на Донбасі (10%). У центральному регіоні такі настрої висловили 26% опитаних.

Дослідження проведено Фондом Демініціативи та Київським міжнародним інститутом соціології. Опитано 2040 респондентів з усіх регіонів України, за винятком АР Крим. У Луганській та Донецькій областях опитування не проводилося на тимчасово окупованих територіях. Похибка становить 2,3%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.