Відбулися перші льотні випробування БПЛА оперативно-тактичного рівня

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.11.2017 21:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28028

Сьогодні відбулися перші льотні випробування оперативно-тактичного БПЛА українського виробництва.

Перші льотні випробування БПЛА оперативно-тактичного рівня «Горлиця» виробництва ДП «Антонов»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов взяв участь у перших льотних випробуваннях БПЛА оперативно-тактичного рівня «Горлиця» виробництва ДП «Антонов».

За словами Турчинова, коли Україна починала протистояти російській агресії в 2014 році, «у нас на фронті взагалі не було безпілотних літальних апаратів». «А зараз ми маємо велику кількість вироблених на українських підприємствах безпілотних комплексів тактичного рівня», - сказав він, додавши, що випробування пройшли і БПЛА бойового застосування. «У нас серед українських виробників БПЛА тактичного рівня існує навіть конкуренція», - наголосив він.

Водночас, за словами Турчинова, РНБО України ставить завдання перед українським ОПК нарощувати потужність безпілотних літальних комплексів.

«Сьогодні відбулися перші льотні випробування БПЛА вже оперативно-тактичного рівня «Горлиця», виробленого на нашому ДП «Антонов». Цей БПЛА здатний безперервно триматися у польоті 7 годин, працювати на висоті 5 тисяч метрів, дальність його польоту - понад тисячу кілометрів», - сказав Турчинов.

Крім того, він повідомив, що за технічними характеристиками БПЛА здатний виконувати різні функції, зокрема вести розвідку, забезпечувати координацію вогню, а також вогневе ураження супротивника, використовуючи ракети «повітря-земля».

За словами Турчинова, саме за такими БПЛА майбутнє: «Як тільки ми відпрацюємо оперативно-тактичний і оперативний рівень, наступним кроком буде створення БПЛА стратегічного рівня».



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.