“Сиріянаш”. Путін наказав частково вивести російські війська з Сирії

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 11.12.2017 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28151

Росія почне виводити свої війська з Сирії. Такий наказ віддав Владімір Путін, який вперше за час конфлікту прилетів до цієї країни.

"Міністру оборони, начальнику генштабу наказую: розпочати виведення російського угруповання військ в пункти їхньої постійної дислокації", - заявив пан Путін, виступаючи перед військовими на базі.

На авіабазі, куди він приїхав на військовому автомобілі марки УАЗ, його зустрічали сирійський президент Башар Асад, міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу і командувач російської військової угрупування Сєргєй Суровикін.

"Ви з перемогою повертаєтеся до своїх рідних домівок, до своїх близьких, батьків, дружин, дітей, друзів. Родина чекає на вас, друзі", - додав Владімір Путін.

Як уточнив Путін, ухвалили рішення повернути до Росії значну частину контингенту, а не все угруповання, кістяк якого складають пілоти літаків, що дислокуються на базі Хмеймім.

Минулого тижня російські військові заявляли, що решта угруповання "зосередить основні зусилля на наданні допомоги сирійському народу у відновленні мирного життя".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.