Джонсон попередить Лаврова про заходи у відповідь на російські кібератаки

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 22.12.2017 11:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28200

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон планує попередити Росію про можливу “відплату” за кібератаки, якщо вони не припиняться.

У Британському МЗС наголошують, що хоча й не планують проявляти якусь онлайн-агресію, однак мають технічні можливості для того, щоб боротися з кібершпигунство.

У п’ятницю Борис Джонсон відвідує Москву. Це перший візит керівника британського МЗС до Росії за останні п’ять років. Причому він вже двічі переносився.

Раніше британська прем’єр-міністр Тереза Мей звинуватила РФ у тому, що вона намагається "підточувати вільні суспільства".

Як відзначає кореспондент ВВС з міжнародних питань Джеймс Роббінс, відносини між Москвою та Лондоном зараз "у кращому разі дуже погані, у гіршому - жахливі".

У листопаді Тереза Мей заявила про те, що Росія становить небезпеку своєю "тривалою кампанією кібершпигунства та руйнування".

Згодом таку ж критику повторили у британському Національному центрі кібербезпеки.

Очікується, що у п’ятницю в Москві міністр закордонних справ Об’єднаного Королівства Борис Джонсон заявить своєму російському колезі Сєргєю Лаврову про те, що Велика Британія не погоджується з "ворожими" діями Росії.

Напередодні своєї поїздки пан Джонсон констатував, що відносини між Британією та РФ "не були такими поганими вже дуже довго": "У певних сферах Росія поводиться щодо наших інтересів так ворожо, як ніколи з часів закінчення Холодної війни".

"Поясню… - є речі, які ми вважаємо неприйнятними і ми не можемо їх прийняти", - додав британський політик.

Борис Джонсон та Сєргєй Лавров також планують обговорити ризики політики Північної Кореї для глобальної безпеки, варіанти вирішення конфлікту в Сирії та збереження угоди щодо іранської ядерної програми.

Також у британському МЗС хочуть підняти питання безпеки своїх футбольних фанатів, які приїдуть до Росії наступного року на Чемпіонат світу.

Росіян звинувачують у тому, що вони побили більше ста британських вболівальників у Марселі під час Євро-2016.

Британія також послідовно виступала і виступає за збереження економічних санкції проти РФ через анексію Криму та ситуацію на Донбасі.

Джеймс Роббінс відзначає, що Росія наразі прагне відновити нормальні відносини з Британією, однак Борис Джонсон вже заявляв, що за нинішніх умов "неможливо повернутися до звичайних стосунків".

Кореспондент ВВС додає, що загалом від зустрічі не очікують якихось значних результатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.