«Український слід». У Росії заявили про можливе використання вибухівки з України в нападі на базу в Сирії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.01.2018 17:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28245

Російські військові заявили, що в недавньому нападі на російську авіабазу Хмеймім у Сирії з застосуванням безпілотників могла бути використана вибухівка виробництва України.

Російська авіобаза Хмеймім у Сирії

Як заявив начальник управління розбудови і розвитку системи застосування БПЛА Генерального штабу Збройних сил Росії генерал-майор Алєксандр Новіков, попередні дослідження засвідчили використання вибухівки, яку не можна зробити доморобним чином і яку фабрично виробляють кілька країн.

При цьому він окремо наголосив, що таку вибухівку виробляє, зокрема, Шосткинський завод хімічних реактивів в Україні.

За його словами, нині здійснюють спеціальні дослідження, щоб встановити країну-виробника вибухівки.

Яка саме вибухівка була використана, російський генерал не назвав.

Підтверджень його словам наразі немає.

Раніше російські військові вже натякали на можливу причетність США до того нападу, який був здійснений 6 січня. Вони називали «не випадковим» те, що в час і в районі нападу неподалік у повітрі перебував американський безпілотник, і говорили, що координати для нападу мали бути отримані за допомогою космічної розвідки, дані якої здобути непросто. США відкинули тоді такі натяки.

Відповідальність за напад узяло з себе одне з сирійських угруповань, що виступає проти російської військової присутності в цій країні. Напад здійснили з використанням понад десятка безпілотних апаратів із саморобними бомбоскидальними пристроями. Російські військові стверджували, що збили чи вивели з ладу всі ці апарати, і шкоди вони не заподіяли.

Перед тим російська база Хмеймім була атакована 31 грудня. За повідомленнями, які в Москві заперечували, тоді були пошкоджені кілька російських літаків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.